Kontakt os






 

'Rejseholdet' er taget "down under"
Tirsdag 28. marts 2006
Af Karsten Jensen
 
Australierne kan lige nu se DRs Emmy-belønnede serie 'Rejseholdet' fredag i den bedste sendetid, og snart kommer serien også i handlen på DVD.
DRs Emmy-belønnede tv-serie ’Rejseholdet’ bliver for øjeblikket vist på den australske public service-kanal SBS - endda med dansk tale. Og ganske usædvanligt udkommer den 32 afsnit lange serie også snart på DVD på kontinentet. DR underskriver i denne uge en kontakt med en australsk videodistributør om at sælge serien, der havde Peter Thorsboe som hovedforfatter og Sven Clausen fra DR TV-Drama som producent.

"Det er ganske usædvanligt, at så lang en serie bliver udgivet på dvd uden for Norden og i et andet sprogområde. Også dvd’en bliver med danske tale og med engelske undertekster," forklarer chefen for DR Salg, Helene Aurø.

Hun tror, at Emmy-hæderen i New York 2002 har været en medvirkende årsag til, at australsk fjernsyn har taget et kig på serien og altså også har købt den. Helene Aurø håber, at salget af danske tv-serier til Australien vil brede sig.

"Australierne har åbnet for et såkaldt slot, hvor de vil vise fremmedfilm og tv-serier, der ikke er på engelsk. I DR håber vi, at der dermed også bliver plads til andre af vores serier, for eksempel ’Ørnen’," siger chefen for DR Salg.

Australske SBS køber løbende DR-programmer, og i denne uge har stationen også købt programmet 'I sproget er jeg' om verdens oprindelige sprog, som tidligere har været vist på DR, og som er produceret af Final Cut. Sidste år indkøbte den store australske kanal ABC ligeledes dokumentaren om Karen Blixen.

"Efter at Mary er blevet dansk kronprinsesse, har der været en naturlig interesse for det danske kongehus, og både det kongelige bryllup og serien ’En kongelig familie’ er blevet vist i Australien. Men australierne køber også store og kvalitetsstærke dokumentarprogrammer, for eksempel ’De Kemiske Børn’ og flere andre af Poul Erik Heilbuths udsendelser," siger Helene Aurø.

Hun fortæller, at også New Zealand viser større og større interesse for DRs programmer og tidligere har købt en stor pakke med udsendelser.

Med salget af ’Rejseholdet’ til Australien er serien nu - udover Danmark - blevet vist i Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland og på en lille polsk kanal. I Australien vises DR-serien på fredage klokken 20.30.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002