Kontakt os






 

Medieforsker: Cross promotion - hæsligt, forvridende og dygtigt
Torsdag 22. februar 2007
Af Karsten Jensen
 
Når TV 2 eller DR ’interviewer’ eller omtaler sig selv kaldes det cross promotion eller selv-promovering. Dvs. når DR i sin TV Avis omtaler vinderen af sin egen konkurrence, Melodi Grand Prix, MGP eller eksempelvis i TV Avisen omtaler det indholdsmæssige i det efterfølgende program ’Aftenshowet’. TV 2 benytter sig mest af den såkaldte cross promotion, hvor der omtales programmer og events på stationens forskellige kanaler og medier.
”Go'aften Danmark er blevet et ’showroom’ for TV 2's eget univers, hvor ’Anna Pihl’, Cecilie Frøkjær og andre TV 2 personligheder bliver interviewet af deres egne kolleger. Omvendt kan man på DR heller ikke se TV Avisen uden lige at få en "smagsprøve" på, hvad ’Aftenshowet’ byder på,” skriver Fyens Stiftstidende, der har interviewet lederen af Center for Journalistik ved Syddansk Universitet, Troels Myhlenberg, som ikke er begejstret for udviklingen:

”Det er hæsligt at se på, og TV 2 er jo klart værst. Men de gør det, fordi det virker. Faktisk kan jeg ikke forstå, at det ikke er mere kritiseret. TV 2 er ganske vist en kommerciel kanal, men den har public service-forpligtelser,” siger han

På TV 2 er man ikke uventet af en helt anden opfattelse og kalder cross promoveringen seeroplysning.

Troels Myhlenberg finder det problematisk, at både TV 2 og DR’s eget univers bliver ophævet til nyheder, når de eksempelvis bringer indslag om sig selv i nyhedsudsendelserne: ”Det er uklædeligt, og det stiller nogle gevaldige spørgsmålstegn ved den kritiske journalistik," mener han.

”Det forvrider jo perspektivet, og rykker ved nyhedsforestillingen. Public service tv har en forpligtelse til at skildre den verden, vi lever i. Her er det DR og TV 2's helt egen verden, der skildres,” mener Vibeke Pedersen, der er medieforsker ved Københavns Universitet og dermed understøtter Troels Myhlenbergs kritik.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002