Kontakt os






 

Seere gider ikke 'Bedre skilt end aldrig'
Onsdag 6. april 2016
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2's aktuelle dramasatsning 'Bedre skilt end aldrig' tilslutter sig ikke rækken af succeser for TV 2. Hver 3. seer har – siden første afsnit – droppet serien og seertallet ligger nu på det halve af 'Norskov'. Serien har fået en senere sendetid, men det er iflg. TV 2 fordi serien kun henvender sig til voksne seere.


Det første afsnit af dramakomedieserien 'Bedre skilt end aldrig', der blev sendt i slutningen af februar, havde et seertal på 440.000. Derefter er seertallet dalet uge for uge, og 4. afsnit, der blev sendt mandag aften, havde kun 303.000 seere.

Til sammenligning har TV 2's successerier 'Badehotellet' og 'Dicte' i gennemsnit haft langt over en mio. seere til hvert afsnit. 'Rita' havde næsten 800.000 seere og 'Norskov' godt 600.000. Altså langt mere end 'Bedre skilt end aldrig'.


Ny senere sendetid pga. sex-snak

De tre første afsnit af 'Bedre skilt end aldrig' blev sendt kl. 20.50. Men da 4. afsnit blev sendt mandag skete det i stedet kl. 21.25.

TV 2 forklarer den senere sendetid med indholdet af serien, og ikke det dalende seertal:

"Vi valgte at rykke serien til et senere slot, fordi vi på baggrund af de første tre afsnit vurderede, at den ville ligge i bedre flow i slottet op mod nyhederne. Det skyldes bl.a. at 'Bedre skilt end aldrig' i højere grad henvender sig til et rent voksen publikum, end mange af vores andre fiktionsserier, da den er centreret om et voksent parforhold, og deres problemer – herunder f.eks. mangel på et sex-liv," siger fiktionschef for TV 2, Katrine Vogelsang, til tvnyt.com.


To ugers pause

De tre første afsnit af serien blev vist før påske. Så blev der holdt to ugers pause. Og nu er serien så blevet genoptaget. Men det er lidt usædvanligt, at en serie på den måde holder pause. Katrine Vogelsang oplyser:

"Det er ikke særligt ofte, at det er lykkedes en dansk tv-kanal at sende så meget fiktion i foråret, at serierne er blevet sendt helt hen til påsken (som falder tidligt i år), så man kan ikke snakke om "normalt". Vi prøvede sidste år, at sende 'Rita' hen over påsken, og hvor vi holdt en uges pause. I år forlængede vi påsken ved at regne de tre dage op til påsken med i påskeplanlægningen og sende den store engelske serie 'Dr. Forster' i dagene op til påske, hvilket betød at 'Bedre skilt end aldrig' fik to ugers pause."

Hvorvidt der kommer en ny sæson af 'Bedre skilt end aldrig' er uvist. Katrine Vogelsang forklarer, at man på TV 2 aldrig undervejs i sendeperioden tager beslutning om, hvorvidt man laver flere sæsoner. Det sker først efter at serierne har været sendt.

Det er Hella Joof, Mette Heeno og Mie Andreasen der står bag 'Bedre skilt end aldrig. De har tidligere sammen haft succes med biograffilmen 'All Inclusive'. 'Bedre skilt end aldrig' har otte afsnit og er produceret for TV 2 af Happy Ending Film.


Se også: http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=54757


Foto: Fra venstre er det Lines far Henrik (Anders Hove), Lines søster Maja (Stine Schrøder Jensen) naboen Leif (Kurt Ravn) og Line (Maria Rossing). (Fotograf: Rolf Konow/TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002