">



Kontakt os






 

TV 2 News kigger på kultur i provinsen
Onsdag 6. november 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Hold nu kæft, København!" er overskriften, når Stéphanie Surrugue og TV 2 News’ kulturmagasin tager rundt i Danmark og debatterer det kulturliv, der skabes uden for hovedstaden – med eller uden offentlig støtte.


København bliver presset ud, og kulturlivet i det øvrige Danmark kommer stærkt til orde, når TV 2 News’ faste kulturmagasin 'Kulturen på News' i næste uge tager på danmarksturné for at sætte fokus på det kulturliv, som er skabt og lever uden for hovedstaden.

Det sker under overskriften 'Hold nu kæft, København!'. Kulturmagasinet og programmets vært Stéphanie Surrugue sender direkte kl. 19.30 fra Skagen, Holstebro, Fredericia, Svendborg og endelig Pederstrup på Lolland i dagene 11.-14. november samt 18. november.

"Vi kommer bl.a. til at interessere os for, om man har en anden tilgang til kultur i fx Nordjylland end i København, ligesom vi kigger på humoren i kulturen i forskellige dele af landet. Det bliver nogle af emnerne, når sangeren, musikeren og vendelboen Niels Hausgaard er gæst i 'Kulturen på News' på mandag, hvor vi sender fra Skagen," fortæller redaktør Ulla Østergaard, TV 2 News.


Kulturmæcener i Holstebro

Dagen efter, tirsdag den 12. november, sendes 'Kulturen på News' direkte fra Café Utopia i Holstebro. I denne udsendelse er der bl.a. fokus på private kulturmæcener, som Færch-familien er det i Holstebro.

Stéphanie Surrugue får også besøg af bl.a. Kandis-Johnny – Johnny Hansen - til en snak om at tjene gode penge på et kulturtilbud, som ikke nyder respekt og anerkendelse i elitære kulturkredse, men som har stor folkelig interesse.


Teater og musical

Onsdag den 13. november sender 'Kulturen på News' direkte fra Den Kreative Skole i Fredericia, hvor man inddrager børn og unge i kulturen, og hvor unge talenter opdyrkes. I udsendelsen bliver der ligeledes fokus på teatre og musicalskoler, som - modsat en række københavnske teatre – klarer sig med meget lidt offentlig støtte.

Programmet fortæller også om teatret Mungo Park i Kolding, der snart har premiere på forestillingen 'Vi hader København'.

Desuden medvirker tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R), der nu er rektor for Designskolen i Kolding.


Det særlige kulturliv på Sydfyn

Svendborg og Sydfyn har i mange år været kendt for et særligt og livligt kulturliv, og det bliver debatteret torsdag 14. november, når der sendes direkte fra Restaurant 5 i Svendborg.

Komikeren Carsten Bang, der selv bor i Svendborg, giver sine kommentarer i et program, der også kommer ind på FilmFyn, Svendborg Filmdage, Svendpriser og sydfynske egnsteatre – og på traditionen for de mange røde valglister, der traditionelt kan stemmes på ved kommunalvalg i Svendborg.

På Sydfyn og Langeland har engagerede lokale taget over og åbnet museer, når staten lukkede institutioner og virksomheder. Det gælder ting- og arresthuset i Faaborg, der er blevet til Danmarks første Rets- og Strafmuseum, og Langelandsfortet, der tidligere blev anvendt i forbindelse med militær overvågning, og som nu hedder Koldkrigsmuseum Langelandsfort. Er det godt og rigtigt at gå den vej, spørger kulturprogrammet blandt andet.


Respekt for kulturhistorien

Mandag den 18. november sender 'Kulturen på News' direkte fra Reventlow-museet på Pederstrup Gods på Lolland, og her bliver der fokus på problemerne og mulighederne for kulturudviklingen på Lolland og Falster. I flere tilfælde har godser og herregårde på Lolland-Falster haft succes med at samarbejde med lokale museumsfolk om at skabe nye initiativer med respekt for kulturhistorien på øerne.

Forfatteren og debattøren Knud Romer medvirker i programmet, som bl.a. også sætter fokus på litterære værker, der har deres udspring i denne del af Danmark.


'Kulturen på News' sendes mandag-torsdag kl. 19.30 og genudsendes samme aften kl. 22.30.


Foto: Vært på 'Kulturen på News', Stéphanie Surrugue.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002