">



Kontakt os






 

Ny DR3-serie med lokalradio-originaler
Fredag 8. april 2016
Af Redaktionen
 
På søndag den 10. april har DR3 premiere på en ny serie med titlen 'Æterens ægte originaler', der skildrer "livet som mediemand", hvilket ikke altid er nemt - især ikke når man laver lokalradio.


Det er Thermo fra Valby Radio, Svend Åge Skrynik - nu kaldet Svend Åge Deluxe - fra Fyens Totalradio og Holger Wollesen fra Tønder Lokalradio, der er de gennemgående personer i de syv korte afsnit af 'Æterens ægte originaler'.

Thermo fra Valby Radio er en gammel rotte i lokalradiomiljøet, der med sine 26 år på bagen altid kæmper for at lave det radioshow, som ingen andre har lavet før. Det kan være at hakke en porre akkompagneret af en blokfløjte - eller blande poesi med lyden af hård techno. En ting er sikkert, ingen ved hvad der vil ske, når Thermo folder sin krøllede hjerne ud 'live' i æteren. I det første afsnit af 'Æterens ægte orginaler' vil man kunne opleve Thermo med et par øl under vesten - sammen med huspianisten Nissefar - forsøge at finde ud af, om der overhovedet er nogle, der lytter til Valby Radio.

Den 69 årige Holger Wollesen har aldrig i sit liv haft så travlt, som siden han blev radiodirektør for Tønder Radio for fire år siden. Hr. Wollesen er businessmand med stort B, og igennem sin redaktion af frivillige, ulønnede medarbejdere udlever han sin drøm om at tjene penge på det umulige, nemlig lokalradio. I serien kan man bl.a. opleve Hr. Wollesen holde MUS-samtaler med de frivillige medarbejdere.

Endelig er der Svend Åge Skrynik, som har drevet Fyens Total Radio 1 siden 1990'erne. Igennem tiderne har der været mange værter, men med årene er radioens redaktion blevet mindre og mindre, og nu er det kun Svend Åge og hans trofaste hjælper Randi, der er tilbage. På Fyens Total Radio 1 er det fortsat slagermusikken, der er omdrejningspunktet, og det seneste nye på den lille lokalradio er, at man har fået minidisk.

Alle syv afsnit, der kun varer otte minutter hver, bliver lagt ud på dr.dk, når første program er blevet sendt på DR3 på søndag kl. 20.50. Man kan altså se alle syv afsnit samlet, hvis man vil.


Foto: Livet som mediemand er ikke nemt, især ikke når man laver lokalradio. "Bare fordi de er kendte skal de ikke føle sig mere end alle andre," siger Svend Åge Deluxe, da han i 3. afsnit af 'Æterens ægte originaler' får besøg af dansktopkunstneren Finn Lund. (Foto fra High Talent)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002