Kontakt os






 

DR udskyder 'Børneadvokaten'
Mandag 8. september 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tv-kanalerne forsøger i øjeblikket at overgå hinanden med dokumentarserier om socialsager og udsatte børn, i den bedste sendetid. Men nu har DR - med kort varsel - valgt at udskyde dokumentarserien 'Børneadvokaten', der skulle være sendt på DR2 i aften.


Efter kritik af tv om udsatte børn, har DR valgt at udskyde programserien 'Børneadvokaten', der skildrer udsatte børns vilkår. Det skriver Nordjyske.

"Programmerne er desværre ikke blevet færdige. Vi har brug for lidt mere tid for at komme helt i mål," siger DR2-redaktør Sofia Fromberg, om baggrunden for at man har taget det usædvanlige skridt at udskyde serien i tre uger, efter at der allerede var reklameret for serien i korte tv-spots.

Sofia Fromberg ønsker ikke at uddybe, hvilke ændringer der skal foretages, og hvordan de afviger fra foromtalen af programmerne. Nordjyske erfarer, at beslutningen blev taget, efter at programmerne torsdag var blevet set efter i sømmene af DRs juridiske og programetiske afdeling.


Kritik af udsatte børn i den bedste sendetid

Flere tv-kanaler sender i øjeblikket dokumentarer om udsatte familier, og socialchef i Aalborg Kommune, Hanne Manata, mener, at mediernes fremstilling af sociale sager om udsatte familier har taget overhånd, og er bekymret for, at udsatte børn bliver reduceret til "underholdning".

Landsformand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, er også bekymret. Han mener, at vigtige facetter kan fortabe sig i denne type tv-programmer og at sagerne reduceres til at handle om "good guys" og "bad guys".


Foto fra 'Børneadvokaten', der skulle have været sendt på DR2 i aften - men som er blevet udskudt tre uger.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002