Kontakt os






 

DR's seerredaktør forsvarer dokumentar-filmen 'Den hemmelige krig'
Fredag 26. januar 2007
Af Thomas Nielsen
 
Dokumentarfilmen 'Den hemmelige krig' er "en tiltrængt film", der ikke giver DR problemer med troværdigheden, vurderer seernes redaktør i DR. Han peger dog på enkelte kritikpunkter i filmen, som f.eks. uheldige formuleringer, som DR efterfølgende har korrigeret.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) skyder forkert, når han kritiserer DR for at have problemer med troværdigheden i sagen om dokumentarfilmen 'Den hemmelige krig'.

Det er konklusionen fra lytternes og seernes redaktør i DR, Jacob Mollerup, der har analyseret lanceringen af filmen, regeringens kritik og DR's forsvar.

Mit hovedindtryk er, at 'Den hemmelige krig' er en tiltrængt film om et vigtigt emne. Det er relevant journalistik, som stædigt prøver at udfordre de officielle forklaringer. Filmens lancering var ikke særlig genial og gav de angrebne gode muligheder for at tale om andet end filmens hovedindhold. Samtidig var der enkelte uheldige formuleringer i dokumentaren - bl.a. var en af instruktørens påstande for indviklet. Men det giver ikke et grundlag for at tale om 'store troværdighedsproblemer', skriver Jacob Mollerup i sin vurdering.

Ifølge Ritzau, påpeger han, at der har været tale om enkelte fejltrin i forbindelse med lanceringen af filmen og i den efterfølgende journalistiske opfølgning, men slet ikke et omfang, der berettiger regeringen eller medier som Nyhedsavisen til at tale om 'fusk eller grov manipulation'.

Jacob Mollerup gennemgår flere konkrete elementer i sagen og peger på enkelte kritikpunkter, men tilføjer, at DR selv har rettet flere af dem.

Sammenfattende advarer han mod politisk pression.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002