Kontakt os






 

Temauge om sladder på DR3 og P1
Torsdag 7. april 2016
Af Redaktionen
 
Med en lang række programmer, debatter og dokumentarer sætter DR3 og P1 i næste uge fokus på sladder og rygtespredning med et stort tema.


Sladder. Det forekommer overalt. I sladderblade, i form af rygtespredning på sociale medier, hvisken og tisken på arbejdspladsen osv.

Med en lang række programmer, debatter og dokumentarer sætter DR3 og P1 i næste uge fokus på sladderens væsen med et stort tema.


Sandheden om sladder på DR3

Med udenlandske dokumentarer, en helt ny programserie om sladderens væsen i seks afsnit, en ny dokumentarserie, der følger ugebladet Her & Nu, og en liveudsendelse, hvor en inkarneret sladderjournalist svarer på spørgsmål uden filter, giver DR3 seerne - i hvert fald iflg DR selv - intet mindre end sandheden (!) om sladder.

Torsdag den 14. april kl. 21.00 er der premiere på en ny programserie på DR3, der med udgangspunkt i en stor landsdækkende undersøgelse går på opdagelse i sladderens univers. I ’Sandheden om Sladder’ fortæller almindelige danskere åbent, hvorfor de elsker at sladre. Eksperterne giver deres bud på, hvorfor mange sladrer, selv om det opfattes som noget forkert. Og seerne kommer tæt på en række mennesker, der har sladderen inde på livet. I det første afsnit følger programmet pornomodellen Nicole Brøggler og frisøren Danni Sigen, når de tager til Reality Awards med en eneste mission: At forarge mest muligt, så de kan komme på sladderbladenes forsider.


Med i maskinrummet hos sladderpressen

Der er mange fordomme om sladderbranchen, men hvordan er det egentlig ar arbejde professionelt med sladder om kendte og kongelige? Ugebladet Her & Nu har inviteret DR3's med ind i maskinrummet, hvor de sensationelle overskrifter og kulørte artikler bliver til. Det første program ud af fire bliver sendt på onsdag den 13. april kl. 18.05, hvor freelance-journalisten Kenth og paparazzifotografen Uffe medvirker.

På mandag den 11. april er aftenens hovedperson i programmet ’Spørg mig om alt’ journalist Jacob Heinel Jensen, der bor i Los Angeles og arbejder som Hollywood-reporter hos Se & Hør. Han elsker afsløringer og får et kick, når hans historier rammer forsiden. Han startede sin journalistkarriere på BT, men jagter i dag kendte og kongelige for Se & Hør. Han har sagt ja til at stille op direkte på DR3.


P1 går bag om sladderen

P1 tager også sladderen under kærlig behandling. I en serie på fire dykker P1-vært Tina Splidsboel ned i sladderens univers. Lytterne skal høre om avisforsider, de kongeliges rolle som lynafledere, men også høre om magtkampe og mobning på arbejdspladsen, og hvorfor vores hjerner overhovedet gider beskæftige sig med sladder.

Det første program bliver sendt på P1 tirsdag den 12. april kl. 13.30, og ser på, hvordan sladder bliver brugt som en helt naturlig del af den politiske proces. Tina Splidsboel har besøg af Deadline-vært, forfatter og tidligere konservativ pressechef, Niels Krause-Kjær og adfærdsekspert Morten Sehested Münster, der dykker ned i den politiske sladder, og ser på hvor den fødes, og hvem ophavsmændene er.

I det andet program i serien behandles den klassiske royale sladder.

Senere i programrækken går antropolog Perle Møhl og ledende arbejdspsykolog Pia Ryom tæt på hverdagen, og ser på den sladder, der findes på arbejdspladsen.

I det sidste program behandles sladderen som begreb. Her diskuterer hjerneforsker Thomas Zoëga Ramsøy og filosofiprofessor Vincent Hendricks hvad det er for basale menneskelige behov, som sladder opfylder.


Foto: En fordom om sladder er, at frisøren er en stor sladdercentral. DR3 tager på besøg hos frisøren og tjekker op på, hvor meget der bliver sladret i løbet af en arbejdsdag. (Foto fra DR Ung)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002