Kontakt os






 

De hemmelige dommere i X Factor
Torsdag 8. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der mødte mere end 4.000 håbefulde talenter op, da DR i november holdt audition til X Factor i DR Byen. Men på en dag kan de tre dommere Remee, Lina og Blachman kun nå at vurdere omkring 100 potentielle deltagere. Derfor grovsorterer en stribe hemmelige dommere fra produktionsselskabet BLU de mange deltagere - og både gode og 'mindre gode' deltagere går videre til det 'rigtige' dommerpanel.
Du behøver ikke at have en god stemme for at komme videre i DR's sangkonkurrence X Factor. En trist skæbne eller et mærkeligt udseende kan også sende dig videre, skriver Se og Hør.

Ugebladet konstaterer, at mange seere sad tilbage med en dårlig smag i munden efter at have set X Factor på DR1 fredag aften.

Hvorfor gør DR de talentløse til grin, spurgte bl.a. TV 2's Cecilie Beck efterfølgende i et dagblad, og hun var ikke den eneste, der undrede sig.

Se og Hør kan i dag fortælle, hvordan udvælgelsen af deltagere foregår:

Alle deltagerne kommer ind i et af ti precastingrum, hvor de først møder en musikkyndig (fx en musiker, sanger eller pladeproducer), der vurderer sangevnen. Dernæst taler deltagerne med en journalist, som spørger til deres musikpræferencer og hvilken artist, de minder om.

"Til precasting kan man sige, at vi forsøger at koge hele køen ned til en bouillonterning. Altså få et repræsentativt udsnit af alle dem, der er mødt op. Både dem, der synger fantastisk, og også dem, der synger mindre fantastisk. Man skal jo også huske på, at det ikke kun handler om sangstemmen. Men også om type, udseende og attitude. Den dér særlige x-faktor," forklarer DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme til Se og Hør.

De der kommer igennem precastingrummet uden at ryge ud, når dog ikke at ånde lettet op, før de igen skal svare på spørgsmål. Denne gang er det dog af en helt anden og meget mere personlig karakter. Nu skal der nemlig laves godt tv.

Journalister fra produktionsselskabet begynder nu at udspørge deltagerne om fx lig i lasten, sygdom i familien eller bare en sær eller speciel historie. Kan deltagerne levere varen, er der langt større chance for, at de går videre - og det er uanset, om de synger godt eller skidt.

Jan Lagermand Lundme understreger dog, at det ikke er udelukkende afgøres på grundlag af om deltagerne har en god historie.


Foto: De 'rigtige' dommere i X Factor: Thomas Blachman, Remee og Lina Rafn. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull, DR)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002