Kontakt os






 

Plummer under pres
Onsdag 13. december 2006
Af Knud Hyllested
 
Hvis DR’s generaldirektør skal overleve byggekrisen, skal han vise handlekraft. Han har i realiteten fået et gult kort, og bestyrelsesformanden har endelig forstået, at han skal ind og markere sig, siger ledelsesekspert.
DR’s generaldirektør Kenneth Plummer mener ikke, at han kan holdes ansvarlig for utilstrækkelig budgetlægning- og styring i forbindelse med byggeriet af DR-Byen, der nu ifølge de seneste vurderinger kommer til at koste 3.974 mia. kr. ”Man kan jo kun agere på den viden, man bliver præsenteret for,” siger generaldirektøren til flere medier, men erkender også, at den ikke har været god nok.

Professor i ledelse ved Handelhøjskolen i Århus, Anders Drejer, betegner imidlertid over for Berlingske Business bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussens udtalelser om, at bestyrelsen har stillet krav til generaldirektøren om, at der nu kommer styr på økonomien, som et klart signal til Kenneth Plummer om, at hvis det går galt igen, så kan bestyrelsen let skille sig af med ham. ”Uanset hvor meget han uddelegerer, så er det hans ansvar,” siger Anders Drejer.

Anders Drejer vurderer også, at bestyrelsesformanden nu endelig har forstået, at der er en offentlig interesse i sagen. ”Det er åbenlyst for enhver, at det her ligger ind under hans og generaldirektørens ansvarsområde. Det her skal bare fungere nu," siger Anders Drejer.

Dansk Folkepartis medieordfører siger til Berlingske Business, at hun finder det ”frygtindgydende”, at negative oplysninger om byggeriet bliver ved med at dukke op, men vurderer også, at Rigsrevisionens foreløbige rapport frikender Kenneth Plummer. Louise Frevert understreger dog samtidig, at det er nu, generaldirektøren skal vise, at han kan leve op til opgaven. De Radikales medieordfører Simon Emil Ammitzbøll finder rapporten deprimerende, men synes, at det er positivt, at bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen nu er kommet på banen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002