Kontakt os






 

Klassiske intriger i moderne indpakning
Onsdag 15. marts 2006
Af Karsten Jensen
 
Geoffrey Chaucers klassiske middelalderfortællinger – Canterbury Tales – kan nu ses på BBC Prime i en helt ny og moderne version. For selvom fortællingerne blev skrevet for mere end 600 år siden, er de stadig lige relevante, spændende og underholdende i dag.
Canterbury Tales, som samlingen af fortællinger hedder, er ligesom Shakespeare en klassiker, som alle englændere læser i skolen. Fortællingerne tager sit udgangspunkt i en række pilgrimsrejsende, der - på vej til byen Canterbury - hver især fortæller om deres dramatiske skæbner. I originaludgaven handler fortællingerne bl.a. om en møller, en præst og en adelsmand, men i denne nutidige filmatisering er hovedpersonerne skiftet ud med hhv. en talentspejder, en gangster, en tv-stjerne og en asylansøger.


I The Millers Tale møder en smart og slesk talentspejder op på en karaoke bar i Kent og lover barejerens unge kone en succesfuld karriere inden for musikken. Men det viser sig, at han har skumle bagtanker.


The Wife of Bath 53-årige Beth er en succesfuld tv-skuespillerinde med en del forliste ægteskaber bag sig. Men selvom hun synes at have alt, leder hun stadig efter Mr. Right, og Beth falder for sin 31 år yngre kollega.


The Knight’s Tale handler om to langtidsindsatte fanger, Ace og Paul, der bliver forelskede i den samme kvinde med fatale konsekvenser til følge.


The Sea Captain’s Tale handler om den forkælede Meena, der er gift med en velhavende, asiatisk gangster. Meena skylder penge i en juvelerbutik og af frygt for, at dette skal komme til hendes mands kendskab, låner hun pengene af hans nevø. Men han vil kun låne hende penge, hvis hun har sex med ham.


The Pardoner’s Tale Lokalsamfundet i Rochester har igangsat en eftersøgning efter en forsvundet teenager, der frygtes myrdet. Arto, Colin og Baz, tre arbejdsløse bumser, forsøger at hjælpe med opklaringen – men deres grådighed bringer dem i forfald.


The Man of Law’s Tale Constance er en ung nigeriansk pige, der er flygtet til England. I den lokale kirke møder hun Terry, der bliver forelsket i hende. Men hun gengælder ikke hans følelser og kaster i stedet sin kærlighed på Terrys chef. Det får tragiske konsekvenser, og der bliver rippet op i hendes fortid.


Fortællingerne blev skrevet i slutningen af 1300-tallet af englænderen Geoffrey Chaucer, der var adelsmand og ridder ved det engelske hof. Han nåede aldrig at færdiggøre alle de fortællinger, han havde sat sig for at skrive, før han døde.


Den første af de i alt seks filmatiserede fortællinger af Canterbury Tales sendes på BBC Prime torsdag den 30. marts kl. 21.35.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002