Kontakt os






 

Topmodel-dommer springer ud som racist
Torsdag 13. marts 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Under Dansk Melodi Grand Prix 2014 gjorde dommer i SBS-programmet 'Danmarks Næste Topmodel', Jesper Thomsen, sig bemærket på Facebook med grove racistiske kommentater i forbindelse med Basims optræden. Jesper Thomsen fordømmes fra alle sider.



Mens de fleste af Danmarks tv-seere glædede sig over Basims sejr i Dansk Melodi Grand Prix lørdag aften, så havde dommer i Kanal 4-programmet 'Danmarks Næste Topmodel', Jesper Thomsen, en helt anden opfattelse:

"Godt med Dannebrog når der er så mange negere på scenen"

"Basim kan godt lave en pizza – det får du brug for senere min dreng #nr12medhvidløgtak"

Det var nogle af de kommentarer, som Jesper Thomsen skrev på sin Facebook-side lørdag aften. Flere af Jesper Thomsens Facebook-venner gjorde Jesper Thomsen opmærksom på, at det var upassende, hvad han havde gang i. Det stoppede ham ikke. Først da pressen begyndte at interessere sig for sagen blev kommentarerne slettet.


Masser af kritik

Den tidligere ’X Factor’-deltager Marcel Gbekle, som var en af de i alt fem mørke korsangere og dansere på scenen, der var med til at føre Basim til sejr i Odense, siger til BT: "Jeg synes virkelig, det er usmageligt. Vi kæmper for at repræsentere Danmark, og så kommer der sådan et surt opstød. Jeg kan virkelig ikke se det sjove i det. Man kan skrive sådan noget på mange måder og måske have gjort det humoristisk, men det lød absolut ikke sådan."

Danser og musical-stjernen Silas Holst, der spiller sammen med Basim i 'Grease' i Tivolis Koncertsal, siger: "Hvad er det her for noget. Jeg er helt målløs over, at man kan komme med sådan nogle udtalelser, endda som offentlig person på et ungdomsprogram som 'Topmodel'. Jeg synes, det er en skandale. Det eneste rigtige er, at SBS må fyre ham."

Også Kira Eggers er oppe i det røde felt: "Her er tale om dommeren fra 'Topmodel', Jesper Thomsen fra Unique. Jeg er målløs over hvordan nogle mennesker tænker og opfører sig," skriver hun bl.a. på sin Facebook-side.

Dan Rachlin leverede denne svada på sin Facebook-side: "En fladpandet aldeles ligegyldig modehomo, som ingen anede hvem var, før han skrev sit 'morsomme' bræk på Facebook. Lad mig se Jesper, lad mig se. Kunne det være, du antydede til at mange af dem, der laver dine pizzaer er sorthårede? Og din kommentar om at lefle for racister, viser med al tydelighed, at du formentlig ikke gemmer på en Einstein-hjerne under kasketten."


Jesper Thomsen: "Det var bare for sjov"

Selv har Topmodel-dommer, Jesper Thomsen, forklaret overfor BT, at det hele var skrevet for sjov. "Jeg havde tiltro til, at folk forstår ironi mere, end de gør, og det er synd," siger han, og erklærer, at der intet racistisk var i hans kommentarer.


Uvist om det får konsekvenser

Til maj begynder optagelserne til en ny omgang 'Danmarks Næste Topmodel', men informationschef hos SBS Discovery, Jesper Jürgensen vil ikke sige noget om, hvorvidt Jesper Thomsen stadig er med i programmet.

Jesper Jürgensen siger dog til BT, at SBS tager afstand fra Jesper Thomsens kommentarer på Facebook.


Foto: Jesper Thomsen. (Fotograf: Krestine Havemann)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002