Kontakt os






 

Omfattende program på tvfestival.dk
Mandag 11. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det årligt tilbagvendende tre-dages seminar for tv-branchen, Tvfestival.dk, afholdes i år fra den 27. til 29. august i Cinemaxx på Fisketorvet i København. Man har lejet hele underetagen med fem velindrettede biografsale samt udgang til vandet. Programmet er udvidet i år til at omfatte ikke mindre end 52 sessions med fokus på de nyeste tiltag indenfor tv - næsten dobbelt så mange som sidste år. Mange kendte navne gæster festivalen og debatten på festivalen er dybdegående og fagligheden høj. Tvfestival.dk afsluttes fredag den 29. august med gallafest og prisoverrækkelse af årets tv-pris, der hylder de bedste programmer og personligheder indenfor tv-branchen.
De tre dages tv-festival byder på underholdende, begavede og inspirerende foredrag af danske og internationale tv-folk. Der er også mere nuancerede foredrag om produktionelle forhold samt fokus på brancherelaterede emner som formatsalg, efteruddannelse mm.

Blandt de talrige sessions på det store tv-seminar kan nævnes 'Advertiser Funded Programming', hvor der onsdag sættes fokus på forholdet mellem reklamer og tv-programmer. I denne session deltager Pat Murphy, tidligere Head of Broadcast hos Leo Burnett, og Nick Johnson fra Osborne Clarke. De er begge store kapaciteter inden for branding og sponsorering af tv-programmer. Begge har beskæftiget sig indgående med området og kender om nogle til forcer og faldgruber i forhold til samarbejdet mellem annoncører, bureauer og broadcastere.

På årets tv-festival vil der også blive lagt vægt på tv-fiktion. Hvordan kommer fremtidens tv-fiktion til at se ud? Det spørgsmål vil rektor for Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, stille en række af de fremmeste personer vi har herhjemme på feltet. Der er lagt op til en spændende diskussion med bl.a. paneldeltagerne Ingolf Gabold, Rumle Hammerich, Adam Price, Lars Kjeldgaard, og Morten Arnfred.

Vi ser dem sjældent i dagslys, for de sidder oftest tilbagetrukket i mørke redigeringsrum, hvor de udretter store og små mirakler. Men på festivalen har man fået tre af de allermest kompetente redigeringsteknikere helt frem i rampelyset: Niels Pagh Andersen, Per K. Kirkegaard, og Niels Lyster. De tre vil komme med konkrete eksempler på deres arbejde, og der bliver lejlighed til bl.a. at se klip fra Rejseholdet og Robinson Ekspeditionen.

Både produktionsselskaberne og stationernes redaktører giver udtryk for, at der ikke er nok dygtige tilrettelæggere til at efterkomme den store efterspørgsel. På festivalen er det derfor naturligt at diskutere, hvordan en konstant tilstrømning af kvalificerede tilrettelæggere kan sikres. Denne diskussion vil blive styret af Anders Riis-Hansen, som selv er tilrettelægger. I panelet vil sidde Bo Damgaard, Jørgen Ramskov, Claus Ladegaard, og Marianne Kjær.

Visual storytelling, eller Oklahoma-modellen, er for alvor oppe i tiden. Ikke mindst når det gælder nyhedsformidling. Hvordan gør man en nyhed til en fortælling? Og kan man gøre det med alle historier? Ændrer det på indholdet? Og kan det overhovedet lade sig gøre inden for normale produktionsbetingelser? Ja, mener Peter Holm og Henriette Ladegaard der begge bruger visual storytelling. De vil give en kort introduktion til hvordan man med en række grundlæggende værktøjer kan overføre amerikansk storytelling til danske nyheder – OG holde sig inden for de daglige produktionsrammer.

Endeligt kan fremhæves det store 'Tv-Topmøde', hvor Jens Olaf Jersild på vanlig kompetent vis vil styre ordet når bl.a. Peter Parbo, Christian Nissen, Erik Ross Pedersen, Jens Rohde og Mette Frederiksen bliver sat stævne i en diskussion om bl.a. konsekvenserne af TV 2s privatisering.

Tvfestival.dk er en nonprofit event, der støttes af de fire store tv-stationer, Producentforeningen, Danida samt en række øvrige sponsorer.

Sidste frist for tilmelding til tvfestival.dk er på fredag den 15. august og man kan læse meget mere på www.tvfestival.dk










Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002