Kontakt os


 

Viasat anmeldt til Bagmandspolitiet
Onsdag 27. juni 2012
Af Karsten Jensen
 
Konkurrencerådet har netop afgjort, at Viasat har overtrådt et påbud fra Konkurrencerådet i sagen om Viasats distributionsvilkår, og Viasat er derfor blevet anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (Bagmandspolitiet). Hos Boxer hilser man udviklingen velkommen.
Viasats adfærd betragtes som en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil derfor anmelde Viasat til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), til dagligt bedre kendt som Bagmandspolitiet.

Viasat har overtrådt påbuddet ved at indføre et konkurrencebegrænsende vilkår i nogle af de aftaler, som Viasat indgår med antenneforeninger. Vilkåret vedrører blandt andet Viasats tv-kanalerne TV3, TV3+ og TV3 Puls, og det indebærer, at antenneforeningerne skal betale for Viasats standardpakke til alle husstande, der modtager kommercielle tv-kanaler. Det gælder, uanset om den enkelte husstand ønsker Viasats tv-kanaler eller ej.

Antenneforeningerne har oplyst til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at de ikke er blevet tilbudt forhandling af vilkårene i distributionsaftalen.

Konkurrencerådet påbød i september 2009 Viasat straks at ændre selskabets distributionsvilkår, fordi de var konkurrencebegrænsende. Konkurrencerådets påbud er siden stadfæstet af både Konkurrenceankenævnet og Sø- og Handelsretten.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kim Sparlund, siger: ”Vi kan konstatere, at Viasat med sin nye distributionsaftale har overtrådt Konkurrencerådets påbud, selvom afgørelsen er blevet stadfæstet flere gange. Der er tale om en alvorlig sag, og vi sender den nu til videre efterforskning hos SØK.”

”Det er skadeligt, når et selskab opstiller vilkår, der har til formål at begrænse konkurrencen. Viasats distributionsaftale påvirker ikke kun vilkårene for antenneforeningerne, men den berører også de kanaldistributører, som ikke har en aftale med Viasat.”

”Viasats adfærd skader forbrugerne, der må betale for tv-kanaler, som de måske ikke ønsker.”


Tilfredshed hos Boxer

Boxer TV mener, at det er godt, at der nu bliver ryddet en sten af vejen i retningen af mere frit valg.

Steen Ulf Jensen, adm. direktør for Boxer TV, siger til tvnyt.com: "Boxer er rigtig glade for, at det er lykkedes os at rydde endnu en konkurrencebegrænsende sten af vejen, som forhindrede forbrugerne i det frie valg af tv-kanaler og tv-udbydere. Den kamp har vi udkæmpet konstant lige siden, vi gik ind på markedet i 2009, fordi forbrugernes frihed til selv at vælge betalings-tv leverandør er helt afgørende for en effektiv og velfungerende konkurrence."Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002