Kontakt os






 

Afdeling til udvikling af nye DR-programmer
Torsdag 19. januar 2006
Af Karsten Jensen
 
DR opretter nu et særligt konceptværksted, hvor ideer bliver fulgt til dørs og nye programkoncepter udviklet. Konceptværkstedet skal være centrum for innovation i DR og føre til en ny måde at tænke programmer på.
Formålet med konceptværkstedet er at give DRs programproducerende medarbejdere en helt ny og fælles måde at tænke og arbejde med programmer på, så innovation bliver en integreret del af deres dagligdag. DR har i det seneste halve år arbejdet med at omsætte modellen for konceptudviklingen og indretningsplanerne for værkstedet til de fysiske rum, hvor der fremover skal sættes fokus på arbejdet med innovation og konceptudvikling.

Filosofien bag værkstedet er at gøre konceptudviklingen langt mere bevidst end før og gøre den til en disciplin, som nemt og effektivt kan integreres i det daglige arbejde i DR.

"Vi vil gerne give danskerne nogle flere egenudviklede programmer, som har deres eget særpræg, og som bygger på dansk kunst og kultur. Vi ønsker at udvikle nogle programmer og medietilbud på såvel gamle som nye medier med nye udtryk og funktioner," siger DRs programdirektør Lars Vesterløkke, der tilføjer:

"Forudsætningen for at gøre dette er, at vi kan tænke nyt og innovativt, og derfor opretter vi et konceptværksted, som er et rum, hvor medarbejderne kan arbejde systematisk med innovation," tilføjer programdirektør Lars Vesterløkke.

I februar har konceptværkstedet premiere, når DR Dokumentar som det første hold træder ind i det kreative rum, som i stedet for skriveborde eller høvlebænk har flytbare vægge, sækkestole, store arbejdsborde og andre rekvisitter, der skal understøtte den kreative proces.

For at sætte ekstra fokus på det systematiske arbejde med innovation og konceptudvikling, har DR taget initiativ til at uddanne flere DR-chefer i brugerdrevet innovation - den såkaldte NABC-metode.

DR har i samarbejde med Stanford Research Institute i Silicon Valley, USA, udviklet et kursusforløb, som skræddersyr metoden til DR. Metodens omdrejningspunkt er lytternes, seernes og brugernes virkelighed, deres ønsker og behov.

"Vi kan ikke lave konceptudvikling uden at sætte os ind i brugernes virkelighed. Derfor starter vi dér, hvor det ender: ude hos brugerne. Vi skal tage udgangspunkt i, hvad de har brug for - ikke hvad vi tror, de har brug for. Derfor skal vi være klogere på deres verden, før vi begynder at få gode ideer," siger konsulent og projektleder Henriette Ladegaard, DR Programudvikling, som leder opgaven med at guide DRs medarbejdere igennem konceptværkstedet, der fysisk får til huse både i DR Byen og i Århus.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002