Kontakt os






 

Børns Vilkår bekymret over ny DR-serie
Tirsdag 5. marts 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I aften har den nye DR-kanal DR Ultra premiere på reality-tv-serien 'Ultrahuset', der henvender sig til de 7-12 årige. Men Børns Vilkår er kritiske overfor det nye reality-program.

I Ultrahuset får børn mulighed for at 'stikke af hjemmefra', væk fra det de går og grubler over i hverdagen, for at se det hele lidt på afstand og få gode råd og opmuntring fra jævnaldrende.

Der er seks børn i huset, og de følges med kameraer forskellige steder i huset. Børnene skiftes til at fortælle om deres problemer – fra at føle sig udenfor i klassen til at frygte, at forældrene skal skilles.

DRs ambition er at vise store børn, at man kommer længst ved at tale om det, der trykker. Men Børns Vilkår er kritiske overfor tv-formatet.

"Det er ikke sikkert, at alt bliver godt, fordi man har været i fjernsynet. Det kan også blive rigtig skidt", siger Bente Boserup til Politiken,dk. Hun har været leder af Børnetelefonen i 14 år, og har haft lejlighed til at gennemse de første programmer.

"Tv er et kraftfuldt medie, og vi kan ikke styre det – uanset, hvor megen umage journalisterne gør sig, og uanset, om de har psykologer klar. Når børn eksponerer deres problemer på tv, kan det give nogle negative reaktioner ude i det daglige liv, som børnene skal tilbage til", siger hun og peger på, at reaktioner på sociale medier også kan være voldsomme.


Programmet skal få børnene væk fra 'Paradise Hotel'

Kanalchef for DR Ultra, Kirstine Vinderskov, mener, at programmet har en vigtig berettigelse. Hun understreger overfor Politiken, at der er gjort alt for at passe på børnene, men slår samtidigt fast, at "det er svært at lave tv om udfordringerne i et børneliv, hvis man ikke har børn med".

Lotte Nyboe, forsker i børns mediebrug ved SDU, mener også, at programmet fungerer, og håber, at det kan lokke børneseere væk fra f.eks. Paradise Hotel.


Foto: DR Ultras 'Ultrahuset'. Første afsnit sendes i aften kl. 18.35. (Fotograf: Henrik Ohsten)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002