Kontakt os






 

'Familien i virkeligheden' på TV Midtvest
Onsdag 18. marts 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny serie på TV Midtvest Mokka graver journalist Louise Mandal Deruginsky ned i de udfordringer en moderne familie har i hverdagen, med karriere, børn, fritid og alt det, der gerne skal fungere. Første program i serien sendes torsdag den 26. marts.


"Ideen til programmet tager udgangspunkt i mit eget liv som mor til to dejlige unger på 8 og 5 år. Vores familier har travlt med at være familie i en virkelighed med fuldtidsjob, heldagsskole, fritidsaktiviteter og alt det andet, man som moderne mennesker gerne vil nå," siger programvært Louise Mandal Deruginsky, og fortsætter:

"Som mor, kvinde, søster og hustru er jeg ofte ramt af dårlig samvittighed og en følelse af altid at halse bagefter. Jeg ser familier, der når meget mere end os. Der finder tid til nærvær, perleplader og hjemmebagte speltboller. Og så tænker jeg: Er det mon virkelig virkeligheden, eller er det bare et glansbillede? Vil vi for meget, og har vi alt for høje forventninger til, hvad et ganske almindeligt familieliv faktisk kan bære."

Louise Mandal Deruginsky har en ide om, at andre har det ligesom hende: "Men alligevel stopper de færreste op og tænker over, hvorfor vi føler os pressede, når forældrerådet pådutter os faste legegrupper i skoleklassen, når det ene dameblad efter det andet fortæller os, at vi skal dyrke så og så meget motion for at blive lykkelige og perfekte mennesker, eller når man igen føler sig utilstrækkelig over at have købt et fastelavnskostume til sit afkom frem for at sy et selv."

Med programserien 'Familien i virkeligheden' vil TV Midtvest Mokke søge at grave ned i de udfordringer og problemstillinger, som man som familie kan støde på hver eneste dag. Hvorfor har vi så travlt? Hvad gør det ved os, når vi kører et liv med 180 km/t og ofte føler os utilstrækkelige, når man igen har glemt forældremødet i klassen, den hjemmebagte kage til børnehaven eller tiden til parforholdet?

I de otte programmer kommer serien bl.a. omkring emner som stress i familien – også hos børnene, det svære valg mellem karrieren og familielivet, glansbilledet og udstillingsvinduet på de sociale medier, og hvordan parforholdet lever og ikke bare overlever. TV Midtvest bebuder, at programmerne har kant og gerne må provokere og give anledning til debat og tanker hos seerne.

Gæsterne tæller både eksperter og cases. I et af programmerne er der besøg af fremtidsforsker og sociolog, Birthe Linddal og selvstændig kommunikationsrådgiver og nybagt mor, Monica Jørgensen.

Programserien 'Familien i virkeligheden' består af otte programmer. Det første bliver sendt på TV Midtvest Mokka torsdag den 26. marts kl. 22.30.


Foto: Programserien 'Familien i virkeligheden' med Louise Mandal Deruginsky graver ned i de udfordringer og problemstillinger, man som familie kan støde på hver eneste dag. I et af programmerne er der besøg af fremtidsforsker og sociolog, Birthe Linddal (th) og selvstændig kommunikationsrådgiver og nybagt mor, Monica Jørgensen(tv).



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002