Kontakt os






 

'Lykke' - en depressionskomedie fra DR
Mandag 19. april 2010
Af Karsten Jensen
 
Danmark er kåret til verdens lykkeligste land, samtidig med at næsten hver tiende dansker er på anti-depressiv medicin. Det paradoks er omdrejningspunktet for DR Fiktions nyeste dramaproduktion.

'Lykke' er en depressionskomedie om karriere og kærlighed skrevet af de to forfattere Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som også stod bag 'Krøniken'. De har med 'Lykke' udviklet en ny genre - depressionskomedien - som de selv kalder det.

"Det er hverken 'Krøniken' eller krimi. Lykke er nemlig ikke en historie om nogen, der mister livet, men om nogen, der risikerer at finde det," siger Stig Thorsboe, forfatter.

Det er en serie, der udspiller sig i Danmark lige nu og følger en lang række fiktive personer i dette verdens lykkeligste land. Hovedpersonen hedder 'Lykke', men 'Lykke' handler også om danskernes jagt på lykken og deres opfattelse af lykken.

"Med 'Lykke' er vi igen ude og forny vores søndagsdrama. Vi tager fat på en ny genre og en problematik, der er højaktuel i det danske samfund. Det er seriøst og underholdende på en og samme tid, og vi glæder os," siger Ulla Pors Nielsen, kanalchef DR1.


Handlingen
Centralt i handlingen står to 25-årige tvillinger, Lykke og Thomas, der har mistet begge deres forældre. Lykke maser på med karrieren og Thomas griber ud efter kærligheden. Og parallelt med dette følges et gigantisk medicinalfirma i deres hektiske kamp for at få godkendt en anti-stress-pille.

Herudover møder man en lang række andre personligheder, der gennemgår forbavsende forandringer, når deres opfattelse af lykken udfordres af det uundgåelige - tilfældet.

Castet
I titelrollen ses Mille Lehfeldt. Desuden medvirker Laus Høybye, David Dencik, Søren Pilmark, Lars Brygmann, Rasmus Botoft og Ann Eleonora Jørgensen.

'Lykke' er skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, instrueret af Kasper Gaardsøe og produceret af Katrine Vogelsang. Sendes på DR1 i 2011.


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002