Kontakt os






 

Menneskeforsøg på DR3
Fredag 3. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tre personer lægger krop til, når DR3 i en ny serie - med premiere på tirsdag den 7. januar kl. 21 - udsætter dem for en række opsigtsvækkende forsøg i videnskabens tjeneste.


Menneskekroppen er en kompleks og mystisk størrelse. Vi bliver dagligt bombarderet med gode råd og idéer om, hvordan den skal fodres, hvordan den sover bedst, og hvordan vi gør den så stærk og sexet som muligt. Det kan være næsten umuligt at finde ud af, hvilke råd der virker, og hvilke der ikke gør.

Men nu skal sandheden frem. Tre personer har sagt ja til at lægge krop til en række opsigtsvækkende forsøg i DR3's nye programserie ’Menneskeforsøg’.

Formålet med forsøgene er at gøre os klogere på verden ved at teste ting på egen krop og sætte spørgsmålstegn ved, hvad der er fup, og hvad der er fakta.

Er det for eksempel rigtigt, at man kan dope sig ved at spise bagepulver? Kan skrællen fra æbler gøre én stærkere? Kan man blive fuld af at gå med bare tæer i gummistøvler fyldt op med vodka? Og hvad sker der egentlig med éns krop, hvis man ikke får søvn nok?

De tre testpersoner Petra, Jasper og Daniel skal i 10 programmer blandt andet frarøves søvn i 58 timer, drikke blod, nedbryde kroppen ved ikke at bevæge sig i fem døgn, spise 100 æbler på ti timer, drikke deres eget tis, leve som en plante, spise moderkage, få indsprøjtet kolibakterier i kroppen og meget mere.

Alt sammen i jagten på at besvare de store og små spørgsmål om menneskekroppen.


Grisehjerne-smoothies

I det første program handler det om ’Dagligdagsdoping’. Hvor langt kan vi rykke vores formåen ved hjælp af lovlige midler? Og hjælper de?

De tre testpersoner skal bl.a. teste påstandene om de præstationsfremmende effekter ved at drikke rødbedesaft og spise bagepulver. De skal afprøve de mest sejlivede myter om penissvulmende lystmidler som østers, mørk chokolade og champagne. Og de skal forsøge at dope hjernen ved hjælp af blodsmoothies og grisehjernesmoothies.

De medvirkende testpersoner er: Petra Nagel, 29 år, journalist; Daniel Hoff, 29 år, nyuddannet grafisk designer på supplerende dagpenge og Jasper Ritz, 31 år, ergoterapeut.

Alle forsøg finder sted i tæt samarbejde med forskeren Nikolaj Norsborg, der nøje kontrollerer og overvåger testpersonerne under forsøgene.

Første afsnit af ’Menneskeforsøg’ sendes på DR3 tirsdag den 7. januar klokken 21.00.


Foto: Menneskeforsøg kigger i første program på 'Dagligdagsdoping'. (Fotocredit: Nordisk Film)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002