Kontakt os


 

Ny serie om arkitektur på DR K
Torsdag 28. januar 2016
Af Redaktionen
 
I en ny programserie med titlen 'Fantastiske forvandlinger' ser Ane Cortzen på arkitektoniske perler – der bestemt ikke er, hvad de altid har været. Første gang torsdag den 11. februar kl. 20.30.
Ane Cortzen vender tilbage til sit udgangspunkt som arkitekt, når hun tager seeren med verden rundt i DR K's nye programserie 'Fantastiske forvandlinger', og ser på arkitektoniske perler.


Genbrug

Byerne verden over er tæt bebyggede, og der er efterhånden få ledige kvadratmeter til at bygge nyt. Den hotteste trend inden for arkitekturen lige nu er at ombygge gamle bygningskonstruktioner. Give dem nye funktioner og skabe det, som kaldes for 'Fantastiske forvandlinger'.

I seks afsnit besøger Ane Cortzen nogle af de mest fantastiske, fascinerende og overraskende arkitektoniske forvandlinger. Huse og bygninger får nye udtryk og nye funktioner. En kirke er nu verdens måske smukkeste boghandel, en kornsilo bliver til luksuslejligheder og i en gammel luftskibshangar kan man nu bade og drikke drinks på en kunstig tropeø.


Når fantasien ikke sætter grænser

Ane Cortzen møder de kreative arkitekter bag forvandlingerne, dem der fik ideerne og de mennesker, der lever med og i bygningerne. Hun undersøger, hvad der skal til for at lave en succesfuld forvandling. For hvordan bliver gammelt til nyt - uden det går ud over stedets sjæl?

"Serien rammer lige ned i en tendens i tiden, og giver seerne et skønt indblik og masser af ny viden om arkitekturens verden. Man får et fascinerende indblik i den bæredygtige tankegang, og kommer med "bag om" arkitektoniske perler rundt om i verden, der forhåbentlig giver lyst til både at bygge om, eller tage på storbyferier med kameraet under armen," siger kanalredaktør på DR K, Thore Vonsek.

'Fantastiske forvandlinger' har premiere på DR K torsdag den 11. februar kl. 20.30 og vises seks torsdage.


Oversigt:

Danmark (1:6)

Programmet besøger nogle af Danmarks mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger. Det er nemlig ikke længere usædvanligt, at et gammelt skibsværft ender som museum og en kornsilo som luksuslejligheder.

Spanien (2:6)
En grim, gammel cementfabrik lidt uden for Barcelona er blevet forvandlet til et ekstravagant arkitektkontor og privat bolig, mens en gammel kirkeruin er blevet byens samlingspunkt.

Nederlandene (3:6)
En gammel kirke er blevet til verdens smukkeste boghandel, mens en anden kirke nu er et dekadent 5-stjernet hotel. Et tidligere kranspor er omdannet til en nærmest svævende kontorbygning.

Tyskland (4:6)
En gigantisk luftskibshangar er blevet til en kunstig tropisk ø, en bunker fra 2. verdenskrig til kunstgalleri og verdens største kulmine er forvandlet til museum.

New York (5:6)
Hotellet, hvor Ane Cortzen bor, er en tidligere papirfabrik, den gamle højbane er blevet til den smukkeste park og Hearst Tower er to gange kåret som årets skyskraber.

Norge (6:6)
Oslos gamle banegård er omdannet til Nobels fredspriscenter. I udkanten af Oslo bliver en gammel kornsilo nu brugt som kollegium, det gamle arbejderkvarter er blevet til det hippe Matthallen og den tidligere omformerstation for strøm fra forrige århundredskifte er nu omdannet til DOGA; Design- og arkitekturcenteret.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002