Kontakt os


 

DR tager rundt i sommerlandet
Mandag 18. juni 2018
Af Redaktionen
 
DR tager rundt i landet hele sommeren, hvor der sendes lige fra Vorbasse Marked over årets danske campingplads i Blåvand til Ramasjangland og Grønland.
DRs ambition er at komme tæt på det sommerliv, som foregår i Danmark, og man logver stemningsfyldte billeder og fortællinger fra hele landet hen over sommeren.


Sommer på DR1

'Bare det ikke regner' – med Lindy og Degn på DR1 har Christian Degn i front, og sammen med Lindy Aldahl fra 'Rigtige Mænd' tager han seerne med rundt til tre af landets flere hundrede markeder, byfester og festivaler. Her sender de tre fredage live fra henholdsvis Vorbasse Marked, Himmelstormfestivalen og Hirtshals Fiskefestival, hvor alt fra musikere til komikere kigger forbi.

Ude i sommerlandet støder DR også på det uofficielle verdensmesterskab i foreningsliv. Her mødes tusindvis af danskere for at nyde sommeren, mens andre bruger deres ferier på at arbejde frivilligt til de mange byfester for at skabe glæde for os andre.

DR1 giver seerne musikken, samværet og hele den gode sommerstemning fra pladserne live hjem i stuerne og går samtidig på opdagelse bag kulisserne. For hvad er det, der gør det enkelte marked helt speciel? Og hvorfor bruger frivillige deres ferie på at stable en fest på benene for andre?

Det og meget mere kan man finde ud af i 'Bare det ikke regner – med Lindy og Degn', som sender direkte kl. 20.00 på DR1 fredag den 20. og 27. juli samt 3. august.


'Kyst til kyst' rundt i hele landet

'Kyst til Kyst' på DR1 besøger otte forskellige strækninger langs Danmarks kyster og oplever en overvældende mangfoldighed i flora og fauna, samt mange unikke, forskelligartede landskaber, kulturer og mennesker. Programmet rejser i løbet otte programmer igennem Nordsjælland, Fyn, Østjylland, Limfjorden Vest, Limfjorden Øst, København og Vadehavet.

Værterne er Christian Degn, biolog og eventyrer Line Friis Frederiksen og pyrotekniker Kåre Nielsen. Sammen og hver for sig rejser de rundt langs de danske kyster og undersøger naturen, kulturen, historien, befolkningen og erhvervslivet og mærker på egen krop og gennem vilde eksperimenter, hvad Danmarks Kyst har at byde på.

Historierne fortælles gennem billeder fra luften, landjorden og både over og under havets overflade.

'Kyst til kyst' sendes på DR1 mandage kl. 20.00 til og med uge 32.


... og vejret

'Vores Sommervejr' på DR1 har alle fem værter ude på skift ved 20 forskellige steder langs Marguerit-ruten. Her sender de fra mandag til torsdag i uge 26 til 30 i forlængelse af TV-Avisen kl. 17.50, 18.55, 19.55 og 21.55.


Sommerferie for de mindste

'Sommer i Ramasjang' er det nye sommerprogram til de mindste. Katrine Bille er vært sammen med Øvst fra 'Ramajetterne', og de to vil igennem 25 programmer være børnenes bedste sommerferieunderholdning. 'Sommer i Ramasjang' er i år fastliggere, og alle landets børn er velkomne, når der optages mandag til torsdag kl. 11 til 12 uden for på græsset ved DR Aarhus.

Katrine og Øvst har fået til opgave at opfinde et sommerferieland - der er bare ét problem. En mystisk person forsøger at ødelægge Sommerferielandet og har bl.a. stjålet den vigtige plantegning over parken. Heldigvis får Øvst og Katrine besøg af en masse dejlige unger, der ved, hvordan man holder verdens bedste Sommer i Ramasjang, og hvordan man regner ud, hvem skurken er.

'Sommer i Ramasjang' har premiere den 2. juli og sendes mandag til fredag kl. 9.00 til 10.00 på Ramasjang uge 27 til 31 og med highlights i uge 32.


Mere sommer-tv for børnene

'Brohave og Harding på tur' på DR Ultra er en ny DR Ultra-comedy-fiktionsserie med youtuberne Rasmus Brohave og Casper Harding i hovedrollerne. De to er blevet hyret af Joakim Ingversen til at overtage hans tjans som vært på sommerens Ultra-program, så Joakim endelig kan holde sommerferie.

De tager rundt 20 forskellige steder i landet, hvor de får til opgave at vise alle de fede ting, man kan lave, når man holder ferie i Danmark. Men det viser sig hurtigt, at ingenting går, som det skal, og Joakim får travlt med at holde øje med de to. For mens Rasmus forsøger at tage sin opgave alvorligt og gør sig umage, er Casper langt mere utilregnelig.

'Brohave og Harding på tur' beskrives som - først og fremmest - en fortælling om venskab og de prøvelser, man bliver udsat for, når man er ekstremt afhængig af et andet menneske. Men det er også en humoristisk serie om kontrasten mellem det perfekte og det uperfekte, som de to venner deler med hinanden og seerne.

'Brohave og Harding på tur' kommer i fire afsnit hver lørdag fra den 30. juni til den 28. juli på DR Ultra.


Cirkus

'Cirkus Summarum' har 10 års jubilæum, og det skal fejres med en magisk cirkusforestilling, lyder det fra DR. Signe Lindkvist, Jacob Riising, Hr. Skæg, Motor Mille, Rosa fra Rouladegade, Bamse, Chico, Heino Lange, Kristian Gintberg og Sprinter Galore kan alle opleves i Cirkus Summarums 10 års jubilæumsshow, når de optræder med de bedste cirkusnumre, de har lært.

De kan opleves live i manegen i både Aarhus og København fra den 25. juni til den 8. august, og derudover kan forestillingen også ses på DR Ramasjang den 5. august kl. 11.00 direkte fra cirkusmanegen.


På tur med DR2

'Temalørdag' på DR2 sender livsstilseksperten Christine Feldthaus med sin søn Alfred ud at campere tre forskellige steder i Danmark.

Christine lagde campingferien på hylden, da hun forlod barndommens land, så Alfred har aldrig været på camping. Han føler sig en smule snydt for en folkelighed, som han oplevede, at hans barndomsvenner fandt stor glæde i. Christine Feldthaus er selv flasket op med camping, men det er 35 år siden, at hun sidst har sat sine ben på en campingplads – så nu sætter hun teltpælene i igen.

Christine Feldthaus er samtidig som livsstilsekspert interesseret i at undersøge campingkulturen anno 2018. Camping er en ferieform i vækst, og hun er nysgerrig på, hvordan den har udviklet sig. Og så er hun som altid interesseret i at se nærmere på, hvordan mennesker lever, og hvad det er for nogle værdier et livsstilsfænomen som camping afspejler.

'DR2 Temalørdag' om camping sendes lørdag den 14. juli kl. 20.00 på DR2.


Grønlandsk sommer

'Sommer i Grønland – Live fra verdens største ø' på DR2 sender tre aftener i træk i uge 30 fra byen Ilulissat på Grønlands vestkyst.

Abdel Mahmoud og Maria Motzfeldt er værter, og blandt ugens gæster er Rane Willerslev, Svend Brinkmann, Minik Rosing og mange flere.

Frank Erichsen, kendt som 'Bonderøven', besøger vaskeægte grønlandske bonderøve for at undersøge perspektiverne for det spirende grønlandske landbrug og for at se, om han kan lære noget.

I løbet af de tre dage, DR2 sender live fra Grønland, vil der blive set nærmere på, hvem de moderne grønlændere er, hvor de er på vej hen, og hvad vi kan lære af dem, og seerne begejstres med landets storslåede natur.

'Sommer i Grønland - Live fra verdens største ø', kan ses på DR2 torsdag den 26. juli, fredag den 27. juli og lørdag den 28. juli kl. 21.00 til 22.30.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002