Kontakt os






 

Berlingskes tv-anmelder stopper - magter ikke mere lorte-tv
Onsdag 7. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Søvndyssende ligegyldige programmer som 'Go' aften Danmark' og 'Aftenshowet' og hele den uendelige, vamle aftenflade af hus-, have-, helbreds- hasardspil-programmer", "den rene genbrugsgylle hver aften på DR1 og TV 2", tv-stationernes "uhæmmede reklame for sig selv, vennerne og den pågældende TV-stations andre programmer" og et filmudbud på DR1 og TV 2 "nogenlunde lige så nuanceret og overraskende som papkassen med skod-DVDer, der ligger på ethvert gadeloppemarked" - får nu Berlingske Tidendes tv-anmelder Jens Andersen til at tage sin afsked som tv-anmelder. Han magter ikke længere - bare én gang om måneden - at sige noget som helst positivt om programmerne i dansk fjernsyn. Eneste undtagelser er Clement Kjersgaards talkshows og 'Deadline' på DR2.
Jens Andersen skriver i sin afskedssalut: "Hver aften i primetime på DR1 og TV 2 ser jeg i øjnene, at jeg - der dårligt nok kunne blive student i 70erne (hvor man ellers kunne trække sin eksamen i en automat) og måtte tage tre-fire uddannelsesmæssige tilløb for at komme ind på Københavns Universitet (i en tid, hvor der stort set ikke var adgangsbegrænsning) - er alt, alt for klog til dansk fjernsyn i vor tid".

'Idioti' og 'dumhed' er for fine og positivt ladende, når dansk tv anno 2007 skal beskrives. "Vi skal længere ned ad menneskets udviklingsstige, ned til »amøben«, hvis vi skal karakterisere det billede af den danske gennemsnitsseer, man vil have i tale på DR1 og TV 2", skriver Jens Andersen.

Den nu forhenværende tv-anmelder har forgæves søgt efter programmer, der kunne give seerne mere indblik og sammenhæng og han er godt træt af genbrug og genudsendelser som han kalder "den rene genbrugsgylle".

'Bubber og BS på nye afveje’ er ikke Jens Andersen favorit-program. Det får følgende kommentar med på vejen. Programmet slipper "en kronisk langskægget eks-jægersoldat, der mumler i énstavelsesord, løs i Alaska med et menneske, der kalder sig Bubber og nu på 20. år scorer kassen i primetime, fordi han åndeligt set blev i sin barndoms badekar og fortsat er så enormt god til at se ud på os, som om vi var idioter."


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002