Kontakt os






 

Keld Heick vært for ny tv-quiz
Fredag 16. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Vind Boxen er en nyudviklet tv-quiz, hvor deltagere i studiet kæmper mod hinanden, mens seerne spiller med hjemme foran skærmen. DR TV og Dansk Tipstjeneste er på banen med et fælles projekt, der kombinerer et nyt trækningsspil med et quiz program. Vind Boxen får Keld Heick som vært og skal sendes hver søndag kl. 19.30 fra 1. september. Vind boxen vil i øvrigt gøre brug af en ny produktionsform, hvor vært og deltagere næsten selv står for den tekniske optagelse.
I Vind Boxen er tre nye deltagere hver uge i studiet, hvor de dyster på paratviden. Det gælder om at vide noget og samtidig have en god taktik og modet til at gamble. Den deltager, som bedst kombinerer disse egenskaber, går hjem med boxen - en hel del rigere... Samtidig kan seerne følge med og se, om de har haft heldet med sig i ugens trækning af Boxen.

Har man købt en "Boxen kupon" hos sin Lotto-forhandler, skal man altså se med og holde øje med tallene på skærmen, mens deltagerne quizzer i studiet.

Quizzen går ud på, at værten tager de tre deltagere igennem en række spørgsmål, hvor et korrekt svar udløser 1.000 kroner hver gang. Svarer man forkert, får ens modstandere glæde af det - i Vind Boxen er der nemlig altid gevinst på spørgsmålene. Spørgsmålet er bare, hvor pengene havner.

Undervejs i quizzen vil det vise sig, hvem der har mest is i maven og tør satse sin pulje i håbet om at blanke de andre deltagere af. Deltagerne kan nemlig vælge at sende et spørgsmål videre til en af konkurrenterne i håbet om, at modstanderen ikke kan svare. Det får puljen til at stige i takt med det antal gange spørgsmålet kastes frem og tilbage. Den, der vælger at svare - og svarer rigtigt - vinder alle pengene i boxen.

I finalen udfordrer den deltager, der har klaret sig bedst undervejs en modstander til en nervepirrende duel, hvor der spilles om deres samlede gevinst. I finalen kan alt vende, hvis det lykkes at svare rigtigt på to spørgsmål i træk. Så skifter boxen nemlig hænder. Den deltager, der har boxen på sin banehalvdel, når tiden er gået, går hjem med den samlede gevinst.

Dansk Tipstjeneste udtrækker i overensstemmelse med alle gældende sikkerhedsforanstaltninger en serie tal hver søndag eftermiddag. Trækningen er integreret i quizzen, således at spillerne kan følge med på skærmen og undervejs finde ud af, om de har gevinst. En speaker vil guide spillerne gennem hele programmet og løbende informere om stadierne i trækningen og om, hvornår der er gevinst.

For første gang nogensinde i Danmark vil man ved optagelserne til Vind Boxen gøre brug af en nyudviklet produktionsform, hvor værten og deltagerne næsten på egen hånd afvikler optagelserne af quizzen. Teknikken er specialudviklet til netop Vind Boxen. Det er produktionsselskabet Blu Entertainment v/ Henrik Hancke Nielsen og Per Zachariassen, der står bag udviklingen af både tv-programmet og de nye produktionsfaciliteter.
Henrik Hancke Nielsen er blandt andet kendt for TV-succeser som Den Store Klassefest og Venner for Livet, som blev produceret og medudviklet af Per Zachariassen.

Studievært på programmet bliver Keld Heick, der dermed vender tilbage til tv, når Vind Boxen går i luften første gang på DR1 søndag den 1. september.

Keld Heick er efterhånden en rutineret TV-vært, og han glæder sig til at komme i gang med Vind Boxen. "Det er en sjov og udfordrende quiz, og jeg er stolt over at stå i spidsen for sådan en spændende satsning", siger Keld Heick.

Keld Heick er begejstret for programmet, og han ser frem til at arbejde i det helt specielle, ubemandede studie, der sikrer en intim stemning mellem vært og deltagere.

"Det bliver en god oplevelse for deltagerne, at de fuldt ud kan koncentrere sig om spørgsmålene uden at skulle lade sig distrahere af alt det postyr, der normalt er omkring en studieproduktion. Det bliver nemmere at føle sig godt tilpas, når vi bare er os fire, der hygger os", siger Keld Heick.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002