Kontakt os






 

YouSee indfører fri adgang til digitalt tv
Onsdag 19. august 2009
Af Karsten Jensen
 
I konkurrencen mod Boxer TV sætter landets største kabel-tv-selskab, YouSee, nu for alvor gang i digitaliseringen af det hjemlige tv-marked. Med virkning fra den 15. september fjerner YouSee krypteringen af det digitale tv-signal i selskabets tre programpakker, så omkring en million husstande får fri adgang til at se digitalt tv, uden det kræver kort eller boks.
"YouSee har udbudt digitalt tv i snart ti år, og vores erfaring er, at mange kunder oplever kravet om kort og boks som besværligt og irriterende. Nu gør vi det nemt, så vores kunder får deres tv-kanaler i både digital og analog kvalitet uden bøvl, og uden det koster ekstra," siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.

Stort set alle selskabets godt 1,1 mio. kunder får fra første dag adgang til at se alle deres kanaler fra Grund-, Mellem- eller Fuldpakken i digital kvalitet. Eneste undtagelse er husstande i et antal antenneforeninger, som selv sammensætter deres programpakker.

Hidtil har kryptering af signalerne gjort det nødvendigt at leje et program-kort for at se kanalerne digitalt. Fremover vil eneste forudsætning være, at man har et tv med indbygget digitalmodtager, og det har de fleste af de ca. 700.000 fladskærms-tv, der forventes solgt i år.

YouSee er en af de første kabel-udbydere i Europa, der fjerner krypteringen af digitalt tv.

"Vi er i en unik situation, fordi vi takket være vores filterteknologi kan distribuere tre forskellige programpakker i både digital og analog kvalitet, som kan ses uafhængigt af hinanden og uden brug af ekstra udstyr på alle hjemmets tv. Det sætter en ny standard på tv-markedet,” siger Niels Breining.

YouSee forventer, at udbredelsen af tv-apparater med indbygget digital modtager vil ske så hurtigt, at flere end 500.000 husstande — svarende til ca. halvdelen af selskabets kunder — inden for de næste to år vil se alle deres kanaler digitalt.


Fakta
• Fra den 15. september ophører krypteringen af det digitale signal i YouSee's Grund-, Mellem- og Fuldpakke. Dermed kan kunderne mod-tage kanalerne i de enkelte pakker i både digital og analog kvalitet uden krav om kort eller boks.
• En række ekstra kanaler, bl.a. DR Update og DR’s kommende HD-kanal, vil kun blive distribueret digitalt. Dvs. at kunder med et digitalt tv-apparat får endnu flere kanaler, uden at det koster ekstra.
• For at kunne se digitalt tv skal man have et tv med digital modtager (DVB-C) eller en digital boks.
• Samtidig — den 15. september — samler YouSee en række ekstra digitale tjenester og funktioner i produktet YouSee Plus, som koster 89 kr. om måneden. Der er ingen ekstra gebyrer eller lignende knyttet til abonnementet. YouSee Plus består af:
o Adgang til at pause, spole og optage alle programmer direkte via den elektroniske tv-guide. Dette er muligt, fordi der automatisk følger en harddiskoptager med abonnementet.
o StartForfra, der gør det muligt at genstarte et program når som helst under udsendelsen. StartForfra omfatter p.t. 18 kanaler men forventes løbende udvidet til at omfatte de fleste kanaler i Fuldpakken.
o TV Arkiv, der giver adgang til at se de seneste 30 dages tv-programmer fra DR1 og DR2. Senere vil der mod betaling også blive adgang til de seneste 30 dages programmer fra andre tv-stationer.
o YouSee Cinema, som giver adgang til at leje film direkte via fjernbetjeningen. YouSee har indgået aftaler med filmselskaberne, der sikrer, at flere og flere nye film får premiere på Cinema samtidig med, at de får premiere på dvd.
o Udvalgte Mellem- og Fuldpakke-kanaler i HD-kvalitet. I første omgang HD-versioner af Kanal 5, TV2 Film og TV 2 Sport, men det forventes løbende udvidet til flertallet af kanalerne i Fuldpakken.
o Adgang til at vælge blandt YouSee's samlede udbud på godt 150 kanaler f.eks. via Favorit, hvor man for 48 kr. pr. måned får fire ekstra tv-kanaler efter eget valg. Favorit kræver som minimum abonnement på Mellempakken.
o Muligheden for at se tv i flere rum er en indbygget fordel ved YouSee's programpakker. Hvis man også ønsker at have YouSee Plus i flere rum, bliver prisen 74 kr. pr. ekstra tv fra den 1. januar. Der skal ikke betales flere gange for kanalerne.
• I forbindelse med lukning af det analoge sendenet den 1. november har YouSee besluttet at tilbyde gratis oprettelse og gratis abonnement på Grund-, Mellem- eller Fuldpakken resten af året for nye kunder. Tilbuddet gælder frem til den 1. november.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002