Kontakt os






 

Så er det igen Tour-tid
Onsdag 1. juli 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På lørdag den 4. juli går starten på årets største cykelløb - Tour de France. Det traditionsrige etapeløb bliver kørt for 102. gang og begynder i Utrecht i Nederlandene og ender den 26. juli på Champs-Élysées i Paris. Både TV 2 og DR dækker cykelløbet.


TV 2 sender Tour de France hver eftermiddag

TV 2 sender fra dagens etape hver eftermiddag, bortset fra de to hviledage, mandag den 13. juli og tirsdag den 21. juli.

TV 2 dækker cykelløbet massivt. Både på TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Play, tv2.dk og på TV 2's platforme på de sociale medier sendes der Tour de France. Desuden er der lavet en særlig 'TV 2 Cykelcenter'-app, hvor man kan finde nyheder, kort, etapebeskrivelser, radiofunktion og live-screening (med et Play-abonnement).

Holdet på TV 2 der kommenterer Tour de France-etaperne undervejs består af Jørgen Leth, Dennis Ritter og Rolf Sørensen mens Claus Elming, Rasmus Staghøj og Jasper Stadum rapporterer fra Frankrig, Thomas Kristensen er studievært i Odense, og undervejs har TV 2 nogle af de folk, der ved mest om cykelløb og især Tour de France, siddende som eksperter i studiet, bl.a. Frank Høj, Chris Anker Sørensen, Brian Vandborg, Morten Bennekou og Bjarne Riis.

Dennis Ritter glæder sig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet:

"I år er der særlig grund til, at vi kan forvente os det helt store af Tour de France, og jeg glæder mig helt sindssygt. Touren tegner fantastisk i år, fordi den er helt åben. Der er de her fire kæmpestore favoritter, som bliver super interessante at se mod hinanden. Det er første gang i år, de skal slås mod hinanden i det samme løb. Det er Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Chris Froome og Alberto Contador. Hvis de ellers alle sammen holder sig på cyklen i år, så bliver det en kæmpe gyser mellem de fire," siger TV 2's kommentator Dennis Ritter.

Alberto Contador fra Team Tinkoff-Saxo vandt Giro d'Italia og har sat sig som mål denne sæson at vinde både Giro'en og Tour'en. Det tror Dennis Ritter dog ikke kommer til at ske.


DR leverer radiodækning og 'Aften-tour'

Som sædvanligt sender P3 direkte fra dagens etaper, og DR1 sender så det bedste fra dagens etape i 'AftenTour 2015'.

'Touren på P3' sendes hver dag kl. 14.00-18.00 og består af et mix af direkte cykelløb, musik og skæve indfald. I studiet sidder Lærke Lytken og Anders Hagen, og hver dag garanterer DR3 - under hele løbet - en fyldestgørende dækning. Det sker med løbende gennemstillinger til Henrik Liniger.

'AftenTour 2015' på DR1 sendes hver aften med resuméer af dagens etape og reaktioner fra de danske deltagere og udenlandske stjerner.

DR1 sender lørdage kl. 18.55, søndage kl. 21.15, mandag-torsdag kl. 21.00 og fredag 21.25.

Søren Reedtz er vært og følger hele karavanen fra by til by, hvor han og resten af DR Sportens tourhold slår studie op på et nyt sted hver aften. Her interviewer han alt fra sportsdirektører, ryttere, holdejere, kokke, mekanikere til internationale stjerner, som giver deres udlægning af udfordringerne i cykelløbet.

Endelig dækker DR Sporten Tour de France på www.dr.dk/sporten, der liveopdaterer alle etaper. Løbet bliver hele tiden opdateret, præstationer og resultater analyseret, og der vil være reaktioner fra både de danske ryttere og internationale stjerner.


Foto: Jakob Fuglsang på Astana-holdet er en af tre danske ryttere i årets Tour de France, hvor han skal hjælpe kaptajnen Vincenzo Nibali med at vinde årets Tour og gentage succesen fra sidste år. (Fotograf: Nils Meilvang / Scanpix / TV 2)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002