Kontakt os






 

’De tre bud’ vender tilbage på DR2
Torsdag 4. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvornår må man vende sin familie ryggen, kan utroskab tilgives, og hvordan lever man med en dødelig sygdom? Det er nogle af de spørgsmål ’De tre bud’ ser på - ud fra et religiøst perspektiv - i anden sæson, der starter mandag 8. oktober klokken 23 på DR2.
’De tre bud undersøger’, om troen kan give brugbare svar, når vi skal træffe svære valg i livet, og hvad der sker, når principper og religiøse regler møder virkeligheden, hedder det fra DR.

"Det er de spørgsmål, der aldrig har entydige svar. De valg der altid får konsekvenser. De eksistentielle dilemmaer, hvor tvivlen fylder, uanset om man har en tro eller ej. Og nogle gange har man bare brug for råd fra mennesker, der ser anderledes på verden, og finder deres svar andre steder, end vi selv gør. Og der kan det være interessant at høre mennesker med forskellige trosretninger," siger vært Bjarke Stender.

’De tre bud’ tager også diskussionen mellem religionerne op med udgangspunkt i nogle af livets sværeste dilemmaer og viser, at etik aldrig er entydig uanset, hvad man tror på. Og så undersøger programmet, hvordan mennesker med forskellige trosretninger, ateister og tvivlere træffer valg.

Er der for eksempel altid et klart svar, hvis man er troende? Mangler man et fundament til sin etik, hvis man er ateist? Eller kommer alle, uanset hvad de tror på, i tvivl når det er virkelige mennesker med virkelige dilemmaer det handler om?

"De tre bud er et debatprogram, der behandler virkelige dilemmaer, der alle sammen peger direkte ind i det liv, vi alle sammen lever. Hvor smertelige valg indimellem skal træffes, og hvor man nogle gange både må bruge viden og tro, for at finde ud af, hvor det vigtigste hensyn ligger og hvilket valg, der er det rigtige," siger vært, Bjarke Stender.

Seerne inviteres til at komme med deres bud på hvert programs dilemma på dr.dk/detrebud.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002