Kontakt os






 

DR3 skal være "underholdende tv - der
bider sig fast"

Tirsdag 2. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den nye tv-kanal DR3, der går i luften i foråret 2013 , skal have elementer fra både DR1, DR2 og DR Mama, men skal først og fremmest være sin egen kanal til de unge uden alder - og med lidt flere seere end Mama, siger kanalchef Lotte Lindegaard.


Overskriften for den kommende DR-kanal for de 15-39-årige, DR3, bliver ’underholdende tv - der bider sig fast.’

"Uanset, hvad vi gør på DR3, så skal vi stræbe efter at være underholdende. Vi skal skrue op for farverne og følelserne og udtrykket, men uden at miste den klare public service-forpligtelse, er ligger i at have noget på hjerte og ville seerne noget," siger kanalchef for DR1, DR3 og DR Ramasjang Lotte Lindegaard i dag til MediaWatch. Hun understreger samtidig, at DR3 bliver DRs nye tv-eksperimentarium.

"DR3 skal være innovativ og har en særlig forpligtelse til at prøve talenter og formater af, som så sagtens med tiden kan flytte over til storesøster og storebror på DR1 og DR2," siger Lotte Lindegaard.

Lotte Lindegaard ser DR3 som en kanal, der gør det samlede DR-tilbud mere helstøbt.

"Programmer som 'Blod, sved og t-shirts' har haft det lidt svært på DR1, fordi det er for ungt til kanalen og ude af sync med resten af fladen. Den type programmer vil passe perfekt ind i DR3, og dem er der faktisk mange af, som er en lille smule for krævende til kommercielt tv og lidt for unge til DRs kanaler som de er nu, men samtidig lidt for gamle til DR Mama. Så for mig er det også et spørgsmål om, at der er nogle ting, vi ikke har kunnet gøre før i DR-familien, som nu får en fremragende platform at få spillerum på," siger Lindegaard.

Succeskriteriet for DR3 er først og fremmest, at få skabt debat og opmærksomhed og dernæst at få en højere share end DR HD/DR Mama.


'Girls' og 'Undateables' på DR3

Blandt de programmer som DR3 vil kunne byde på er den anmelderroste HBO-serie 'Girls' og dating-formatet 'The Undateables'. Derudover vil DR3 bl.a. byde på serien 'Walking Dead', der i dag vises på DR HD. Det skriver MediaWatch videre.

Blandt egenproduktionerne, der skal tegne DR3, er datingprogrammet 'The Undateables', som er hentet fra britiske Channel 4. Det er et reportage-format, hvor hovedpersonerne er handicappede på jagt efter kærlighed på det brogede dating-marked.

Samlet set kommer det indkøbte stof til at fylde langt det meste i DR3’s sendeflade, men egenproduktionerne får mere plads på DR3, end de har i dag på DR HD/DR Mama, som DR3-kanalen kommer til at afløse. Af egenproduktionerne vil cirka halvdelen blive produceret af DR selv og den anden halvdel af produktionsselskaber ude i byen. Den danske version af 'The Undateables' står Mastiff for.


Foto: Komedieserien 'Girls' - med Lena Dunham (som Hanna), Alison Williams (Marnie), Zosia Mamet (Shoshanna) og Jemima Kirke (Jessa) samt bl.a. Adam Driver - får dansk premiere på DR3. Serien beskrives som den unge generations udgave af 'Sex and the City'.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002