Kontakt os


 

DR åbner dørene over hele landet
Onsdag 25. maj 2016
Af Redaktionen
 
Grundlovsdag søndag den 5. juni holder DRs distrikter åbent hus ni steder i Danmark. Her bliver der mulighed for at møde en række DR-medarbejdere og se, hvordan radio, tv, dr.dk og DRs sociale medier bliver til.
Alle, der har lyst til at se, hvordan DR laver radio, tv, dr.dk og digital journalistik, får gode muligheder for at følge arbejdet søndag den 5. juni. Grundlovsdag holder den regionale del af DR nemlig åbent hus på ni adresser i hhv. Aalborg, Holstebro, Aarhus, Vejle, Aabenraa, Odense, Næstved, København og Rønne fra klokken 9 til 13.

Alle steder vil man kunne møde de regionale radioværter og reportere og høre mere om, hvordan DRs distrikter for eksempel laver indslag til TV-Avisen og dr.dk. Flere steder kan man også selv forsøge sig med at læse nyheder op eller prøve at lave en direkte sending til TV-Avisen.

I de fleste af byerne kommer radio- og tv-værter fra andre dele af DR og kendte fra DRs programmer ligeledes på besøg – og visse steder bager de endda en småkage eller giver autografer.

At åbent hus-arrangementet foregår på grundlovsdag kommer ikke til at gå ubemærket hen. Hos DR Nordjylland i Aalborg markerer Klarup Pigekor dagen med perler fra den danske sangskat, mens tidligere DR-vært Frode Muldkjær holder en grundlovstale. Hos DR København skriver stand up-komikeren Sebastian Dorset en grundlovstale i samarbejde med gæsterne og lytterne, og flere andre steder bliver der rig mulighed for at følge DR-medarbejderne, der er ude at rapportere fra grundlovstalerne over hele landet.

Men der kommer også mange andre gæster ved de ni DR-åbent hus-arrangementer.

Hos DR Nordjylland i Aalborg kommer Kim Bildsøe Lassen f.eks. og fortæller om livet som TV-Avisen-vært, mens sportsvært Mette Bluhme Rieck både hos DR Trekanten i Vejle og hos DR Syd i Aabenraa beretter om sit nuværende arbejdsliv på DR Sporten og sin fortid som ’Guld på Godset’-vært.

Hos DR København lægger Onkel Reje fra Ramasjang og Clement Kjersgaard vejen forbi, mens Anders Agger – der bl.a. er kendt for sine ’Indefra’-programmer på DR2, både når at besøge DR Midt & Vest i Holstebro og DR Østjylland.

Anne Glad fra ’Kender du typen?’ og ’Go’Morgen P3’-vært Anders Stegger gæster DR Fyn. Vejrvært Jesper Theilgaard kan sikkert sige, om det bliver vådt eller tørt på grundlovsdag, når han besøger DR Sjælland i Næstved, og her får han for øvrigt selskab af Motor-Mille fra Ramasjang hele dagen.

”I DR vil vi rigtig gerne åbne dørene så tit, vi kan og give lyttere, seere og netbrugere mulighed for at blive klogere på, hvordan vi arbejder. Vi vil naturligvis også gerne høre, hvad befolkningen synes om det, vi laver, og vi glæder os allerede meget til at holde åbent hus over hele landet den 5. juni,” siger Jan Ørskov, der er chef for DRs distrikter.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002