Kontakt os






 

Mange er trætte af dårligt tv
Onsdag 14. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I sidste uge sagde Berlingske Tidendes tv-anmelder, Jens Andersen, op som tv-anmelder. Han kunne ikke længere finde på noget positivt at sige om DR1 og TV 2 i prime time. Han skrev i den anledning et stærkt angreb på det 'lorte-tv', der sendes. Det har medført en storm af læserbreve til Berlingske, hvor der udtrykkes massiv støtte til kritikken.
Birgit Willumsen og Carl Veng synes, at DR-tv har gjort sig selv til et plagiat af TV 2 - og så er de ikke begejstrede for DR's generaldirektør:."Hvordan skulle det blive anderledes med denne hr. Plummer. Jeg husker ret klart bladets interview med ham i anledning af hans udnævnelse; hans interesseområde var som hos en gennemsnitlig 17-årig."

Anette Stabell skriver: "DR (bortset fra »Deadline«) har gjort sig selv til et lavstatus-medie med populistisk underholdning. Statsfinansieret og licensbetalt, ja, men public service - my ass, sagde hunden på den store reklame ved siden af."

Nicolai Bech ser meget lidt tv, fordi han ikke føler, at han bliver spor klogere af det.

Neel Eriksen siger, at dansk tv er udtryk for laveste fællesnævner. Og hvis der endeligt kommer noget seværdigt, så kommer det stort set altid sent på aftenen.

Benny Maimin er også træt af, at kvalitetsudsendelser som regel bliver sendt efter sengetid. Og han fortsætter: "Hvorfor sender DR og TV 2 endeløse rækker af amerikanske voldsfilm af den art, der i »gamle dage« kun blev vist i Vesterbro Bio? Hvorfor kan man næsten aldrig se europæiske kvalitetsfilm, når svensk TV sender mange af disse film." Maimin peger også på, at "pjat, amatøroptræden, vold og underlødighed efterhånden har fået lov til at spille en større og større rolle"

Jørgen og Ulla Dam kan ikke lige huske, hvornår de sidst har set tv i aftentimerne. "Mere talentløst udvalg skal man lede længe efter."

Henrik Schrolle, siger, at det er tragisk og beskæmmende at være vidne til, at dansk tv's deroute forsætter med uformindsket styrke.

Michael Brandt skriver: "I liberalismens og det gode købmandskabs navn er kultur i dag noget der skal kunne betale sig og desværre ikke noget der skal fortælle os noget om os selv og den verden vi lever i. Den eneste formildende omstændighed er, at der ikke er nogen undskyld for ikke at gå tidlig i seng og få et godt knald...«

Benny Christensen synes, det er noget hø, tv bringer. "Selv DR2, som jeg forventede var en mere seriøs kanal, sender dårlige film og andre programmer, som burde sendes på DR1, hvis lavmålet skal holdes."

Erik Bosin Jonsen er for længe siden holdt op med at se tv - på nær visse nyhedsudsendelser . "Og dem holder jeg heller ikke ud ret meget længere".

Og mange, mange andre.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002