Kontakt os






 

DR skjulte sygehus-skandale
Onsdag 29. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Panikken har bredt sig i DR, hvor der i går blev afholdt krisemøde. Det sker efter, at Ekstra Bladet og Journalisten.dk har fortalt historien om en ung pige, som vågnede op fra koma på Aarhus Universitetshospital, selv om hendes organer allerede var lovet væk. Et forløb, som DR Dokumentar har fulgt. Men selv om DR var vidne til alvorlige lægefejl, så har DR intet gjort, og dokumentarprogrammet er blevet udskudt gang på gang. Ekstra Bladet skriver, at tv-chefer i DR dermed har dækket over de alvorlige lægefejl.

Det var Aarhus Universitetshospital, der fortalte DR om 19-årige Carina. DR ledte efter en ’case’ til et program om organdonation, og da Carina i oktober sidste år kørte galt i bil og blev indlagt på hospitalet, begyndte DR - med forældrenes accept - at dokumentere hendes forløb.

Lægerne mente ikke, at Carina havde en chance for at overleve. Og skulle det ske, ville hun ifølge lægerne blive en 'tung plejehjemspatient'. Lægerne pressede derfor på, for at Carinas organer skulle bruges til organdonation. Derfor sagde forældrene ja til organdonation.

Men Carina vågnede mirakuløst op fra koma, og er i dag ikke en ’tung plejehjemspatient’.

DRs dokumentarprogram om hele sagen med Carina og de alvorlige lægefejl har iflg. Ekstra Bladet været programsat flere gange – første gang den 29. maj i år. Men er hver gang blevet pillet af programmet.

Iflg. Journalisten.dk har Aarhus Universitetshospital været medvirkende til, at programmet endnu ikke er blevet sendt. Den ansvarlige for skandalen er også fortsat ansat på hospitalet.

Inger Bach, direktør for DR Danmark, siger til Ekstra Bladet at dokumentarprogrammet nu er programsat til september. Hun understreger, at DR ikke har fredet nogle læger eller nogen som helst. ”Vi laver et program. Og vi kommenterer på indholdet den dag, hvor programmet er færdigt, og vi sender det,” siger hun.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002