Kontakt os






 

Hård kritik af TV3-program på TV 2
Onsdag 3. oktober 2012
Af Karsten Jensen
 
Trods samarbejdet mellem TV 2 og TV3’s ejer Viasat om en sportskanal er der er ingen tvivl om, at TV 2 og TV3 ikke just er perlevenner. TV 2 er i dag gået i kødet på TV3-programmet ’Forfulgt’. TV3 beskyldes for at "overtræde alle regler" i programmet.
Programmet 'Forfulgt' omhandler fænomenet 'stalking' – eller forfølgelse. I programmet følges det tidligere kærestepar Ralph Andersen og Gitta. Ifølge programmet forfølger Ralph, Gitta – men virkeligheden er måske en anden og TV3’s programmetoder er måske endda ulovlige.

"Der er tale om en klar overtrædelse af loven om beskyttelse af privatlivet og en overtrædelse af god presseskik," fortæller pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole til TV 2's hjemmeside.

Oluf Jørgensen tilføjer: "Men det kan TV3 jo se stort på, fordi kanalen ikke er omfattet af reglerne om god presseskik, da den sender fra London. Derfor kan sagen ikke behandles af Pressenævnet. Men selvfølgelig er TV3 omfattet af dansk lovgivning, deriblandt straffeloven og ansvars- og erstatningsloven," konstaterer han.

TV3 fremlægger private retspsykiatriske dokumenter om Ralph Andersen, hvilket Oluf Jørgensen siger er i strid mod dansk lovgivning.

TV 2 oplyser, at der i indledningen til det første afsnit af 'Forfulgt' kan høres sætningen: "Står du i vinduet? Jeg kan se dig!". Men ordet "ikke" er klippet ud for at skabe dramatik, oplyser TV 2. Også dette forhold møder skarp kritik fra pressejuristen:

"Man må ikke lægge oplysninger af så privat karakter frem uden at have indhentet samtykke fra den involverede person. Dét, at man pludselig springer frem fra en busk og konfronterer en mand med den slags oplysninger, kan man ikke bruge som samtykke. Det er en meget grov ting, som kan retsforfølges," siger Oluf Jørgensen.

TV 2 oplyser, at Ralph Andersen fører en injuriesag mod sin ekskæreste og at han har kontaktet TV3 for at få mulighed for at fortælle sin version af den penible sag. En mulighed som han ifølge TV 2 ikke har fået efterkommet. Et forhold som også kritiseres.

TV 2 har minutiøst gennemset og analyseret programmet og konkluderer utvetydigt, at der er manipuleret med lyden i programmet, hvilket også falder Oluf Jørgensen for brystet. Han siger: ”…det er meget, meget groft. Det forandrer jo fuldstændig meningen, og de forfalskede udtalelser får en truende karakter.

Desuden udreder TV 2 en lang række andre kontroversielle forhold mellem parterne.

TV 2 oplyser, at det ifølge TV3 er programmets hensigt, at fortælle hvad kvinder er udsat for – og ikke hænge forfølgerne ud.

"Jeg vil gerne understrege, at vi har valgt at maskere den pågældende stalker i programmet, så man ikke kan se hans ansigt eller firmalogo og derved identificere ham. Men som tidligere sagt føler vi os på sikker grund i sagen, når vi påstår, at han stalker Gitta," lyder det fra en talsmand hos TV3, som pga. sagens karakter ønsker at være anonym, og han tilføjer:

"Hvad angår det konkrete indhold i programmet og klipningen af det, kan jeg ikke udtale mig nærmere om det på stående fod. Men vedkommende skal da være velkommen til at lægge sag an mod TV3 og slæbe os i retten," konstaterer TV3-talsmanden over for TV 2.

Ralph Andersen nævnes dog ved navns nævnelse i programmet.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002