Kontakt os


 

Indblik i flygtninges ungdomsliv
Mandag 13. november 2017
Af Redaktionen
 
En ny DR3-serie skildrer fem unge flygtninges liv i Danmark og går tæt på deres personlige oplevelser og erfaringer. Serien hedder 'Rodløs', sendes i seks afsnit og giver seerne et indblik i de udfordringer og glæder, som de fem unge står med. Første afsnit sendes i aften.
I 2015 søgte mere end 21.000 flygtninge asyl i Danmark. Antallet har siden været faldende, men udfordringerne er de samme, skriver DR i en pressemeddelelse. De unge flygtninge skal forholde sig til det land, de er kommet til, lære et nyt sprog og kultur og falde til i en hverdag med både op- og nedture.

Fra søndag den 12. november kan man i den nye DR3-serie - 'Rodløs' - møde fem unge, som er flygtet til Danmark som uledsagede flygtningebørn, og som nu skal stå på egne ben efter en tid sammen på et asylcenter på Ærø. De kommer fra lande i krig og bor langt væk fra venner og familie, men har også nogle af de samme udfordringer, som andre danske teenagere har. De fem flygtninge skal finde sig selv og deres plads i fællesskabet med de danske unge.

"Vi har ønsket at skildre fem uledsagede flygtningedrenges perspektiv fra det punkt, hvor deres flugt slutter og deres liv som unge danskere begynder. Selvom de alle har hårde oplevelser i bagagen, så er de også bare helt almindelige unge fyre med drømme og længsler, der minder om alle andres på samme alder. Vi følger deres rejse fra ung til voksen med alt hvad det indebærer af ensomhed, kæresteproblemer, nye venskaber og ølspil på Roskilde Festival. Det har været vigtigt for DR3 at give seerne mulighed for at kunne mærke, hvordan drengene både er helt særlige og helt almindelige unge fyre, der kæmper for at finde vej ind i det danske fællesskab," siger Trine Skovgaard, redaktør på DR3.

Rodløs har premiere på DR3 i dag mandag den 13. november kl. 22.


DR Ultra sætter fokus på flygtningebørn

I anledning af FN's børnerettighedsdag den 20. november, som har et landsdækkende fokus på flygtningebørn, sender DR Ultra bl.a. en 'Ultra Nyt special'. Udsendelsen viser et gensyn med flere flygtningebørn, som kanalen fulgte i 2015 i deres flugt til Danmark.

Programmet følger op på, hvordan det er gået dem, og hvor de er i dag? DR Skole følger op med nye undervisningsmaterialer, med udgangspunkt i bl.a. DR Ultras udsendelser. Undervisningsmaterialerne er støttet af Egmontfonden.

DRs fokus op mod Børnerettighedsdagen sker i samarbejde med Red Barnet, Unicef, Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors.

'Ultra Nyt Special: Min flugt – 2 år efter' sendes mandag den 20 november kl. 19.25 på DR Ultra.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002