Kontakt os






 

DR-dokumentar om Noma solgt til NHK
Tirsdag 15. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er en pænt lang rejse for japanerne, hvis de vil have maden serveret på Noma i København. Men nu kan de i hvert fald få DR-dokumentaren om restauranten, der er blevet kåret som verdens bedste, serveret på deres nationale public service-station NHK.

DR Internationalt Salg har netop fået solgt Christian Vorting og Anders Aggers dokumentar ’Noma på kogepunktet’ til Japan.

Og helt generelt er den internationale interesse for programmet fra 2008 enorm, efter at køkkenchef René Redzepi og hans køkkenskrivere røg til tops for sin kogekunst.

”For øjeblikket er DR-dokumentaren til gennemsyn hos 60 tv-stationer over hele verden, og det er et usædvanligt højt tal. Interessen steg markant efter, at Noma tog førstepladsen. Mad er et universelt emne, som mange tv-stationer i verden beskæftiger sig med, og mange er nysgerrige efter, hvad det er Noma har gjort og kan - for at blive nummer et,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Udover Japan er ’Noma på kogepunktet’ allerede solgt til Australien, Frankrig, Luxembourg, Schweiz, Israel, Polen, Monaco, Andorra, Spanien og Belgien. Derudover er den også solgt til undervisningsbrug over det meste af verden.

Udover at følge livet i køkkenet hos Noma, er dokumentaren også et personligt portræt af René Redzepi og hans opvækst som søn af makedonske gæstearbejdere i Danmark. Faren arbejdede som buschauffør og moderen som rengøringsassistent. Penge var der ikke mange af i barndommen, men alligevel har René Redzepi i dag kæmpet sig op til at være en verdensberømt kok.


Foto: DR1 Dokumentar tegner et unikt portræt af den danske chefkok René Redzepi - søn af en makedonsk gæstearbejder og i dag en af verdens allerbedste kokke. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002