Kontakt os






 

TV 2 viser nutidens virkelige ungdom
Onsdag 3. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny reportageserie følger TV 2 seks unge mennesker fra 1.C på Rungsted Gymnasium i deres helt egen hverdag - langt væk fra reality-shows og røde løbere. Første afsnur sendes tirsdag den 9. oktober kl. 20.50.

Hvordan er det at være ung i dagens Danmark? Når det første svære skridt skal tages fra folkeskolens trygge rammer mod ungdomsuddannelsernes store pres? Når man går fra at skulle være stort barn til lille voksen i en verden fuld af muligheder?

Det forøsger TV 2 at sætte fokus på i generationsportrættet "1.C".

Seerne kommer med, når der er første skoledag på gymnasiet, når der er introtur for de 31 elever i 1.C, når de har konflikter med deres forældre, lærere og hinanden. For selv om man er privilegeret som ung i Danmark, så er det på ingen måde blevet nemmere at finde den rigtige vej ind i voksenlivet.

"'1.C' er et generationsportræt af den danske ungdom i deres egen verden. Vi taler om reality-generationen, men det er ikke lutter lagkage at være ung i dag, og deres hverdag er mere end bare sjov og ballade. De unge føler et enormt pres fra omgivelserne omkring det at blive en succes. Om at få gode karakterer, gode venner, den rigtige kæreste, om at være populær, komme til de rigtige fester og samtidig ikke skuffe de gamle på hjemmefronten. Det er det, vi følger her – deres kamp om at få det bedste ud af tre vigtige år i deres liv på vej mod det at blive voksen," siger TV 2-redaktør Mikkel Dyrting.

I det første - af 8 - programmer på tirsdag møder seerne bl.a. Barbara, der efter et år i New Zealand som udvekslingsstudent har store drømme, som rækker langt ud over gymnasiet. Barbara er en flot pige, og det ser Frederik ret hurtigt. Og spørgsmålet er, om de to måske bliver kærester.

Og så møder seerne også Joakim, der stadig bor hjemme – men det betyder ikke, at han ser sine forældre særligt meget. Han holder sig nemlig mest på sit meget store værelse i husets kælder, hvor det først og fremmest handler om at spille på Xbox – en udvikling, der bekymrer hans forældre ret meget.

Der er 8 afsnit af '1.C'.


Foto: Bliver Frederik og Barbara mon kærester? (Fotograf: David Binzer, TV 2)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002