Kontakt os






 

Wolff og Koppel værter for 'Danmarks Indsamling 2013'
Mandag 7. januar 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Danmarks Indsamling 2013' er skudt i gang. Louise Wolff og Nikolaj Koppel udgør sammen med Steffensen, Fisker, Geisling og Essendrop værtskorpset, når Danmarks- indsamlingen kulminerer i det, der tegner til at blive Danmarks største tv-liveshow - på DR1 fredag den 8. februar kl. 19.

Hele 21 afrikanske lande syd for Sahara befinder sig i en akut fødevarekrise, og op mod 340 millioner mennesker i Afrika mangler adgang til basale fornødenheder som rent drikkevand. Det er bare lidt af den nød, danskerne i samarbejde med de 12 største hjælpeorganisationer og DR kæmper for at nedbringe med 'Danmarks Indsamling 2013', der kulminerer i et kæmpe liveshow fredag 8. februar klokken 19.00 på DR1.

To hovedværter og fire landsdelsværter
Ved 'Danmarks Indsamling 2013' er det Louise Wolff og Nikolaj Koppel, der skal styre slagets gang, og i år får de to værter selskab af fire kollegaer. Som noget nyt er Danmarksindsamlingen nemlig rykket ud i landet, hvor fire landsdele kommer til at kæmpe med og mod hinanden om at samle mest ind og gøre en forskel i Afrika. Landsdelsværterne er Mads Steffensen, der skal dække den nordjyske indsamling, Sisse Fisker, der dækker den midtjyske indsamling, Peter Qvortrup Geisling, som skal dække Syddanmark og Ulla Essendrop, som styrer tingene i Østdanmark.

Louise Wolff og Nikolaj Koppel kommer til at befinde sig langt fra de vante rammer i DR Byen. De skal nemlig styre slagets gang fra en skole i byen Kayonza i Rwanda, som SOS Børnebyerne har opført med midler fra netop Danmarks Indsamling:

”Jeg synes, det er en kæmpe opgave at få. Og jeg glæder mig meget til at samle hele Danmark til så stort et formål,” fortæller Louise Wolff, som sidste år besøgte det nordlige Uganda i forbindelse med Danmarks Indsamling.

”Det var meget særligt at møde børn, som bærer rundt på så store ar på både krop og sjæl, at vi slet ikke kan forestille os det, og som alligevel griner, leger og har appetit på livet. Mange børn kan ikke komme i skole, og de der kan, går måske syv kilometer derhen, for siden at kæmpe sig igennem en hel skoledag uden hverken mad eller drikke. Uden hjælp har de nærmest ingen mulighed for at flytte sig bare en smule her i livet,” lyder det fra DR-værten.

Danmarks største live-show
Når DR1 sender det store indsamlingsshow den 8. februar 2013 bliver det således med livesending fra hele fem lokationer: Aalborg, Horsens, Odense, Roskilde og ikke mindst Kayonza i Rwanda:

”'Danmarks Indsamling 2013' kulminerer i et gigantisk tv-show bestående af en masse delelementer, der kommer til at udgøre en motor, som kan give en helt anden dynamik, end vi nogensinde tidligere har set,” siger DRs programredaktør, Jesper Dein, om tv-showet, der tegner til at blive det største i Danmark til dato.

”Gennem aftalen med landsdelene vil vi samle Danmark endnu bedre og bredere end før. Samtidig skruer vi op for samarbejdet mellem vores radiokanaler, Ramasjang, dr.dk og ikke mindst tv-showet, så ingen er i tvivl om, hvorfor vi samler ind – og at det nytter,” lyder det fra Jesper Dein.

Om indsamlingen
Indsamlingen 'Danmarks Indsamling' blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet over 500 mio. kr. ind til udviklingsprojekter i Afrika. I 2012 blev det til 87 mio. kr. til børn på flugt. 'Danmarks Indsamling' løber fra nu og frem til den 8. februar, hvor indsamlingen kulminerer med det store tv-show på DR1 med topunderholdning og kendte personer på plads i callcentret - klar til at tage imod danskernes bidrag.

Man kan læse mere om Danmarks Indsamling 2013 på
www.dr.dk/danmarksindsamling og www.danmarksindsamling.dk

Indsamlingen kan også følges på www.facebook.com/danmarksindsamling.


Foto: Louise Wolff og Nikolaj Koppel er værter, når 'Danmarks Indsamling 2013' fredag den 8. februar kulminerer i det, der tegner til at blive Danmarks største tv-liveshow på DR1. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002