Kontakt os


 

DR byder på tre nye julekalendere i år
Mandag 4. september 2017
Af Redaktionen
 
Både DR1, DR Ramasjang og DR Ultra kan i år byde på nye julekalendere, som ikke har været vist på dansk tv før.


At se julekalender er en kær tradition for mange, og i 2017 bliver små børn, store børn, deres forældre og andre kalenderelskere bestemt ikke snydt for nedtællingen til den store aften, skriver DR i dag i en pressemeddelelse. Faktisk byder DR på tre nye julekalendere, som ikke har været vist på DR før.

DR Ramasjang og DR Ultra byder på helt nye DR-produktioner, nemlig henholdsvis ’Ramajetternes Jul’ for de 3-6-årige, og en helt særlig julekalenderudgave af den populære fiktionsserie ’Klassen’ til de større børn.

På DR1 er der en tradition for, at DR viser en nyproduceret kalender i lige årstal, og en genudsendelse i ulige årstal. Men i 2017 bliver det anderledes, når DR1 viser den norske julekalender ’Snefald’ med dansk tale.

”’Snefald er en meget flot og ambitiøs julekalender for hele familien, som byder på mystik, magi, humor og masser af julestemning. Vi viser julekalenderen med danske stemmer, så også de yngste kan være med. ’Snefald’ er en på alle måder klassisk julekalender om det godes kamp mod det onde, og vi tror, den vil være spændende at følge med i for både børn og voksne,” siger Pil Gundelach Brandstrup, som er kanalchef på DR1.

Det er ikke sket tidligere, at DR1 har vist en udenlandsk kalender i den bedste sendetid klokken 19.30 – men i år sker det altså.


Flot skandinavisk kalender

”Vi synes, det er spændende, når vi nu har muligheden for at sende en flot, skandinavisk julekalender som ’Snefald’. Vi har et rigtigt godt samarbejde med Norges svar på DR, NRK, og i Norge viser de mange danske tv-serier, ligesom vi senest har sendt ’Skam’ med stor succes. Så jeg synes, det giver fin mening, at DR fortsætter med det gode nordiske samarbejde – også når det kommer til julekalendere,” siger Pil Gundelach Brandstrup.

Hun mener, at DR i det hele taget med paletten af julekalendere i år har tre rigtig gode tilbud til både små og store børn.

”Og selvfølgelig også til de voksne, der gerne vil i julestemning, når det bliver december,” siger hun.


U-landskalender i oktober

Ligesom DR og Danida har gjort det siden 1962, udgiver de også i fællesskab i år Børnenes U-landskalender, hvor pengene i 2017 går til Burkina Faso. Kalenderen bliver præsenteret umiddelbart før efterårsferien, ligesom DR også sender flere programmer fra det afrikanske land, før det bliver december.


Foto: DR1 sender i år den norske julekalender 'Snefald' med dansk tale. (Foto fra NRK)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002