Kontakt os






 

Sex, kaos og bekendelser på DR2
Tirsdag 13. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Onsdag den 21. marts begynder en helt ny type portrætprogrammer på DR2. Fem - meget forskellige danske kvinder - har filmet sig selv i 100 dage, og det er ikke den pæne overflade, det handler om. DR beskriver det derimod som hudløst ærlige billeder af, hvad det vil sige at være kvinde i dag.


I modsætning til mange af tidens kvindebilleder på tv viser disse nye kvindeportrætter på DR2 kvinder af kød og blod, skriver DR i en pressemeddelelse.

Før morgenmakeuppen er lagt, efter ’one night stand’et’ er gået hjem, og tømmermændene melder sig, i de situationer hvor man ønsker at rejse langt væk fra sine egne børn, og der hvor kæresten transformeres fra drømmeprins til røvhul.

Portrætterne kommer ind under huden på de fem kvinder, som man følger tæt gennem kriser og glæder i 100 dage. Portrætterne tager samtidig fat på meget forskellige problemstillinger, som hundredvis af kvinder i Danmark slås med.

Man kan følge de fem kvinder i otte programmer i 'Sex, kaos og bekendelser' på DR2 fra onsdag 21. marts klokken 21.00.


De fem kvinder

Maise
er 42 år, mor til tre piger og kendt journalist og forfatter. Maise har været skilt i tre år, og synes ikke hun har været glad siden skilsmissen. Det vil hun nu lave om på, for som hun siger, må det være muligt at være lykkelig uden en mand. I jagten på den tese brænder Maise i første afsnit noget undertøj fra eksmanden på en grill. Vi følger hverdagen med børn på halvtid, de forfærdelige torsdage hvor børnene skal over til deres far, og Maises liv falder fra hinanden, livet som gør-det-selv- og singlekvinde i 40'erne samt tanker om og håb for kærligheden og fremtiden.

Frida er 28 år og single. Hun læser dansk på Københavns Universitet og synger kor i bandet Vinnie Who. Næsten alle hendes veninder er gift og har børn, mens hun selv er bange for at blive voksen. Første gang vi møder Frida, ligger der en ny mand i hendes seng, og derfor må bollelisten opdateres. Det uforpligtende liv med fester og mange mænd tegner billedet af et moderne kvindeliv i storbyen, dog nager savnet til en rigtig kæreste og tosomheden.

Amira er 31 år og har været på barsel i 15 måneder med sine tvillingepiger, og man får med Amira et råt og uforsødet billede af livet som tvillingefamilie. Amira udtrykker bl.a. alle de forbudte følelser, der kan være forbundet med at være tvillingemor: Sorgen over et parforhold med ’verdens dejligste mand’ glemt i børnepasning og bleskift, drømmen om at tage på ferie alene uden børnene, og tidspunkter hvor hun ønsker dem langt væk, så hun igen kan finde sit gamle, sjove jeg.

Zyta er 16 år, går i gymnasiet i Vejle og bor alene sammen med sin polske mor. Forholdet med kæresten Jimmy, der bor på Sjælland, fylder alt, da vi møder Zyta i første afsnit. Hendes hjerte bliver knust, da han en dag slår op med hende på Facebook. Vi følger Zyta i hendes kamp for at komme sig over Jimmy, vi følger hende sammen med de betydningsfulde veninder og i hendes tanker om livet og kærligheden.

Tove er 26 år, professionel håndboldspiller og har spillet i den danske håndboldliga i ni år. Hun har godt tre år til at få opfyldt sin største drøm: at finde en mand og stifte familie inden hun bliver 30. Hun møder i starten af programmet den søde Christian, der er perfekt, og siger at han er forelsket i hende. Men tør Tove give sig helt hen til kærligheden? Og kunne denne Christian måske være Mr. Right og dermed enden på livet som single?


Foto: Maise, Frida, Amira, Zyta og Tove. (Fotocredit: DR)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002