Kontakt os


 

To DR-kanaler tager med i skole
Torsdag 30. juli 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sommerferien er snart forbi, og det betyder skolestart for børnene. På DR Ramasjang kan man se med, når både Storm og Thit har deres første skoledag, og DR Ultra byder på en ny dokumentarserie om livet i en helt almindelig 5. klasse.


Første skoledag er en kæmpe oplevelse – både for børn og forældre. Når børnene begynder i skole i uge 33 er det for nogle af de mindste allerførste gang, de skal i skole, mens de større børn skal tilbage til skolen efter en lang sommerferie.


Første skoledag med Storm og Sofus

På DR Ramasjang er der hver dag i uge 33 (10. - 16. august) kl. 17.40 forskellige programmer med fokus på skolestart.

Her kan man bl.a. møde Storm på fem år, der skal begynde i skole. Gennem fem programmer følges Storm, når det er spændende, sjovt, svært, og når han får en ny ven.

Tirsdag tager DR Ramasjang hul på en ny omgang med bamsen Sofus, der rejser rundt med sin faldskærm og møder børn over hele verden. Han lander hos Thit på hendes første skoledag og får lov til at komme med hende i skole. Sofus fortsætter med nye programmer i løbet af efteråret.


Første skoledag - spændende og lidt farligt…

Ugen på DR Ramasjang byder også på 'Klar, parat, skolestart', hvor en masse børn deler ud af deres egne tanker og tips ved en god skolestart. 'Klar, parat, skolestart' er små programmer, som man kan støde på i løbet af dagen mellem de andre programmer på DR Ramasjang. Der vil også være gensyn med bl.a. 'Mathias skal i skole' og 'Klassen'.

Hr. Skæg er også på banen og hjælper de nye skolebørn på vej med sin leg med bogstaver.

I det hele taget vil DR Ramasjang være fyldt med både små og store programmer om at begynde i skole.

"For både børn og deres forældre er skolestart en kæmpe forandring i livet. Man er måske spændt på, og lidt bange for, alt det nye, der skal ske. I landet Ramasjang er vi med, der hvor børnene er, så vi er selvfølgelig også med til denne store begivenhed. Og med de mange forskellige programmer om livet i skolen håber vi at kunne give alle den bedste start på deres nye tilværelse," siger redaktør på DR Ramasjang Pelle Møller.


Dokumentarserie om 5.A på DR Ultra

På DR Ultra skal de store børn også med i skole, når der blændes op for den nye dokumentarserie 'Klassekabalen'. Gennem et helt år har kameraet fulgt 5.A på Rosenlundskolen i den københavnske forstad Skovlunde.

Serien følger hverdagen for de otte piger og 15 drenge i klassen; når de har det sjovt, når de kæmper med kærestesorger, eller når de føler sig udenfor. I løbet af de i alt seks programmer, der bliver sendt i løbet af efteråret, kommer seerne med til klassefest og på lejrtur. Serien viser, hvordan de 23 børn i klassen udvikler sig, og hvordan deres venskaber ændrer sig. Seerne kommer både med, når der opstår problemer, og når de sammen finder ud af løse dem.


Foto: Storm er fem år og skal sige farvel til børnehaven, for han skal begynde i skole. Den første dag er Storm lidt genert, for han kender ikke de andre børn, men så får læreren en god idé og får Storm og de andre børn til at lave nogle sjove lege. 'Storm starter i skole' sendes på DR Ramasjang fra mandag den 10. til fredag den 14. august alle dage kl. 17.40. (Fotocredit: Sonntag Pictures)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002