Kontakt os






 

DR flytter afdelinger til Aalborg og Aarhus
Onsdag 6. april 2016
Af Redaktionen
 
DRs flytter flere produktionsmiljøer fra DR Byen og uden for hovedstaden. Hele DR Sporten og DR Vejret skal således flytte til Aarhus, og i alt er det planen, at 165 ud af DRs omkring 2.800 årsværk skal ud af København og til provinsen. Hermed mener DR, at man vil kunne styrke DRs evne til at spejle hele Danmark. De fleste redaktioner flytter pr. 1. januar 2017, mens DR Sporten og DR Vejret først får base i Aarhus fra 1. februar 2018.
I de senere år har DR styrket sine ni P4-distrikter rundt om i landet, og DR Aarhus er blevet udvidet med bl.a. en ny velfærdsredaktion og B&U-afdelingen, der producerer indhold til børn og unge. Alt sammen er sket med sigte på at være mere til stede, hvor hverdagen udspiller sig for de fleste i Danmark, skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

Den udvikling bygger DR nu videre på ved at lade flere centrale public service-områder flytte adresse fra København til Aalborg og Aarhus. Herfra skal de være med til at styrke DRs evne til at spejle hele Danmark.

"DR er til for hele befolkningen, og vi har i de seneste år styrket DRs tilstedeværelse uden for hovedstaden. Det har været en succes, og vi tror på, at vi kan gøre endnu mere. Jeg er glad for, at vi nu kan tage endnu et markant skridt for at sikre, at DR også i fremtiden er relevant for alle i Danmark," udtaler Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR.

Planerne indebærer, at en række af DRs satsninger i de kommende år får base i Aalborg og Aarhus.

DRs aktiviteter i Aalborg bliver udvidet med et nyt center for innovativ formidling af videnskab og undervisning. Centeret vil samle en række af DRs eksisterende aktiviteter inden for videnskab og undervisning og skal desuden stå for et nyt projekt for digital læring og vidensformidling på nettet.


Udvidet kulturredaktion i Aarhus

Også DR i Aarhus bliver udbygget med en række redaktioner, der hidtil har haft base i DR Byen. Det sker ved at lade redaktionerne i DR Sporten og DR Vejret flytte ind og samle magasinerne 'Kontant' og 'Madmagasinet' med det miljø for fakta og kritisk journalistik der allerede findes i DR Aarhus.

Derudover får Aarhus en ny, udvidet kulturredaktion, som skal være med til at øge bredden i DRs dækning af kulturlivet ved at fortælle flere historier fra hele landet. Redaktionen får desuden ansvaret for et nyt kulturmagasin på DR2.

"DRs produktion er forankret i hele Danmark. I de kommende år vil vi komme endnu mere ud i hele landet, samtidig med at vi nytænker en række af vores programmer og tjenester. I Aarhus er det lykkedes at skabe et kreativt produktionsmiljø, hvor programmer som 'Indefra med Anders Agger', 'Rigtige mænd' og 'Nak og Æd' viser andre billeder af Danmark, end dem vi får fra hovedstaden. Den tilgang bygger vi nu videre på med flere redaktioner i Aarhus og det nye center i Aalborg, så vi kan dække hele Danmark endnu bedre," siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR.

Ud over at styrke DR i Aalborg og Aarhus flytter DR Fiktion fra lejemålet i TV-Byen i Søborg ved København til DR Byen. Dermed bliver DRs aktiviteter i København samlet på færre kvadratmeter og en fælles adresse på matriklen i Ørestad.

Det er planen, at DR i løbet af de kommende tre år vil styrke DR i Aalborg og Aarhus med omkring 165 årsværk. Det svarer til en stigning i antallet af medarbejdere uden for hovedstaden med cirka en tredjedel i forhold til i dag.

Størstedelen af de nye aktiviteter i Aalborg og Aarhus vil være opgaver, der i dag ligger i DR Byen i København. Derfor vil en række medarbejdere skulle flytte med deres opgaver fra DR Byen til Aarhus eller Aalborg.

Hvis de berørte DR-medarbejdere i DR Byen ikke accepterer tilbuddet om at flytte ud af hovedstaden, kan de blive opsagt.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002