Kontakt os






 

Danske medier forsømmer dækning af EU
Onsdag 3. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De toneangivende danske medier har 4-5 gange så mange folk til at dække USA's præsidentvalg, som de har til at dække EU-stof i Bruxelles, anslår P1-vært Lasse Jensen i dag i en kommentar i dagbladet Information. Der er gode billeder i USA, men det skyldes også, at både medier og politikere har en interesse i ikke at belyse egen afmagt.
Medier og politikere underspiller EU’s betydning. Medierne af frygt for at læserne finder EU kedeligt; politikerne fordi de nødigt vil indrømme, at de har mistet indflydelse til EU. Sådan skriver Lasse Jensen fra 'Mennesker & Medier' i dag i Information.

Danmarks egentlige hovedstad hedder Bruxelles. Her besluttes 70-80 procent af den danske lovgivning.

"Alligevel er der mere end ti gange så mange danske journalister på Christiansborg som i Bruxelles. De stakkels EU-korrespondenter (som bliver færre og færre) skal altså dække en administration, en politisk proces og et parlament, som bliver mere og mere omfattende og betydningsfuldt," skriver Lasse Jensen.

Fra 2001 til 2010 er antallet af danske korrespondenter i Bruxelles faldet fra 20 til 11.

"For tiden vil jeg anslå, at toneangivende danske medier – specielt tv – har fire-fem gange flere medarbejdere til præsidentvalget i USA, end de har folk i Bruxelles. Er præsidentvalget i USA vigtigere for den enkelte dansker end EU? Svaret er selvfølgelig et dundrende nej," skriver Lasse Jensen og giver selv et par af begrundelserne.

"Der er gode billeder i et amerikansk valg. Der er drama, fest, farver, ballade og konflikt. USA’s rolle i verden er indlysende vigtig. Vi kender Obama bedre end Barroso."

"EU er kedelig og udramatisk og konflikterne ikke voldsomme eller åbenlyse" - og så er danske politikere ikke interesserede i at få belyst egen afmagt.

"I takt med at de vigtige beslutninger i stigende grad finder sted i Bruxelles, overdriver danske politikere deres og Folketingets indflydelse. Det er ikke i deres interesse, at mediernes fokus flyttes fra Christiansborg til Bruxelles. Og her er politikernes interesser sammenfaldende med mediernes," slutter Lasse Jensens indlæg i Information.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002