Kontakt os






 

'Nak og æd' - på norsk
Tirsdag 26. marts 2013
Af Karsten Jensen
 
Jørgen og Nikolaj hedder Stig Henrik og Daniel i den norske udgave, og den danske natur er skiftet ud med den norske.
Men formatet og konceptet er det samme, når DR2’s populære ’Nak & Æd’-program i disse dage bliver lanceret på norsk TV 2 under navnet ’Helt vilt’. Det er nemlig lykkedes for DR og selskabet Banijay at sælge formatet til ’Nak & Æd’-udsendelserne, som bliver produceret hos DR Danmark i Aarhus, til nordmændene.

Derfor er der foreløbigt udsigt til ni udsendelser på de norske skærme, hvor skuespilleren og jægeren Stig Henrik Hoff skal skyde et dyr, og hvor kokken Danièl Rouge Madsen skal tilberede vildtet sammen med norske råvarer. Lykkes det ikke at skyde et dyr, skal de i stedet tilberede for eksempel en måge, en krage eller en grævling.

Ser også 'Hammerslag' på norsk
”Der er stor international efterspørgsel efter nye formater eller dramaserier, man kan lave remakes af. Gode ideer kan altid sælges, og det glæder mig, at Norge har været parat til at købe ’Nak & Æd’ som format. I forvejen har NRK i Norge også godt gang i et andet DR-format, nemlig ’Hammerslag’. Her har man allerede gættet boligpriser i flere år,” forklarer Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

De danske udgaver af ’Nak & Æd’ har tidligere været vist i Norge tidligere og også på den svenske tv-kanal i Finland.

Når DR Salg til april er med på salgsmessen MIPTV i Cannes i Frankrig, vil man også prøve at få afsat ’Nak & Æd’ som format til andre lande, ligesom ’Hammerslag’, ’Detektor’ ’Gintberg på kanten’ og ’Diagnose søges’ er eksempler på øvrige programformater fra DR, som DR Salg prøver at få afsat til andre landes skærme.

I Danmark er det naturmanden Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk, der har lavet ’Nak & Æd’-programmerne. Det er fortsat muligt at se flere af dem på dr.dk/nak.


Arkivfoto, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002