Kontakt os






 

DR vil oplyse bedre om sponsorregler
Tirsdag 26. juni 2007
Af Karsten Jensen
 
Efter tvnyt.com sidste uge omtalte DR's lytter og seerredaktørs kritik af DR's sponsorregler har flere medier taget problematikken op igen - ligesom DR selv har udsendt en pressemeddelelse, hvor DR frikender sig selv - da der ikke foregår noget ulovligt. DR erkender dog, at man ikke kan leve med, at der på den måde bliver sat spørgsmålstegn ved DR's programmer.
"DR kan ikke leve med, at der på denne måde bliver sat spørgsmålstegn ved programproduktionen. DR's jurister vurderer, at der ikke er noget ulovligt i den finansielle konstruktion af programmet, men den seneste tids presseskriverier illustrerer, at det er en kommunikationsudfordring. DR vil derfor se på de eksisterende retningslinier og overveje nøje, om der skal indføres andre procedurer for samproduktioner af denne karakter," skriver DR i en pressemeddelelse.

DR slår samtidig fast, at man ikke kan købe sig til sendetid på DR, og at DR ikke tjener noget, når lokale arrangører vælger at sige ja til et sommershow, for at få DR til at transmittere fra arrangementet. DR skriver i sin pressemeddelese, at DR endda bidrager med blandt andet to værter til at binde showet og tv-udsendelserne sammen - og at DR betaler et produktionsselskab (SVT, red.) for at producere programmerne.

DR understreger, at DR har redaktionel uafhængighed i programmet, 'Under åben himmel' og ærgrer sig over fokuseringen på det økonomiske aspekt. Ikke desto mindre skal byerne til lommerne, hvis DR skal sendes fra eksempelvis Ringkøbing, som tidligere skrevet her på www.tvnyt.com.

DR oplyser intet om, at samarbejdspartneren og eventfirmaet DUP's omkostninger fremover vil blive betalt af DR. Netop dette beleøb er årsagen til frustration og anledning til overskrifter.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=15297
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=15232


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002