Kontakt os






 

Men hvad blev der af den kristne kulturarv i DRs udsendelser
Torsdag 7. juni 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det vakte stor debat, da de borgerlige forligspartier i den seneste public service-aftale med DR for et år siden eksplicit skrev, at DR skulle formidle "den danske kulturarv, herunder den kristne kulturarv". Men kristendom er ikke nævnt med ét eneste ord i DRs første public service redegørelse efter den meget omtalte aftale. Det undrer formanden for KLF, Kirker og Medier, Lars-Peter Melchiorsen.
"Det er besynderligt, at man kan lave en public service-redegørelse uden at nævne kristendom eller det kirkelige område med ét eneste ord. Det er, som om kristendom bliver gemt væk, og jeg oplever det som en del af en afkristning af vores kultur," siger Lars-Peter Melchiorsen til Kristeligt Dagblad i dag. Han frygter, at det kristne og kirkelige område vil svinde i DR; på samme måde som det sker i andre dele af samfundet.

Melchiorsen erkender dog, at DR er godt med mht. kristne og kirkelige programmer, når DR sammenlignes med radio- og tv-stationerne i Danmarks nabolande.

Det var især Dansk Folkeparti, der sidste år lagde pres på i medieforhandlingerne for at få DR forpligtet til at formidle den kristne kulturarv.

Dansk Folkepartis Karin Nødgaard siger i dag, at hun nu forventer at kulturministeren beder DR om en særskilt redegørelse vedrørende dette punkt

Kulturdirektør i DR, Morten Hesseldahl, siger til Kristeligt Dagblad, at "man måske godt kunne have placeret en sætning om kristendommen i redegørelsen," men mener, at det afgørende er, at DR indfrier, hvad der står i public service-aftalen.

Morten Hesseldahl tilføjer, at trosstoffet vil blive "styrket" fremover i DR i forbindelse med den kommende kanalomlægning. Fremover får trosstoffet få fast hjemsted på DR K, hvor det også kan bringes i primetime.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002