Kontakt os






 

DR flytter TV Avisen og tilfører flere ressourcer til DR Nyheder
Mandag 19. marts 2012
Af Karsten Jensen
 
Mere dansk tv, et nyt sendetidspunkt for TV-Avisen, to nye nyhedsoverblik og en helt ny vejrudsendelse. Det er de centrale elementer i en kommende revitalisering af DR1's aftenprogram, der flyttes fra kl. 21 til kl. 21.30. En flytning som formiddagsaviserne har afsløret. Nu bekræfter DR nyheden og medarbejderne beklager, at de ikke fik nyheden fra DR først.
"Vi ville selvfølgelig gerne have vidst det inden alle andre, og have undgået at skulle læse om det på nettet, men omvendt er det svært at gøre noget ved, når i (ekstrabladet.dk) opsnapper det dagen inden orienteringsmødet," siger Boertmann til ekstrabladet.dk.

"Danskerne har krav på det bedste public service-tv og den bedste nyhedsdækning for licensen. Vi skal sikre DR1's gennemslagskraft, stoppe sivningen af seere og sørge for, at danskerne opfatter nyhedsudsendelserne på DR1 som de bedste. Vi har gennem årene forsøgt med mindre justeringer, men vores læring er, at der skal mere til. Derfor revitaliserer vi nu DR1 og styrker nyhederne på samme kanal. Senere på året fremlægger vi nye planer for blandt andet breaking news og live-dækningen i DR. Vi er hermed godt i gang med at eksekvere på vores strategi 'Et skarpere DR'", siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR.

Som et led i revitaliseringen flytter den sene TV-Avis fra klokken 21.00 til 21.30, samtidig med at nyhedsområdet tilføres flere ressourcer. Ændringerne træder i kraft efter sommer.

"Tv-aftenen på DR1 vil blive tilrettelagt på en ny måde med flere danske programmer og en styrket TV-Avis klokken 21.30," siger mediedirektør Gitte Rabøl, der uddyber:

"DR1 skal stå stærkere i mediebilledet og tilbyde endnu mere public service med flere originale programmer som 'Gintberg på kanten', mere debatskabende journalistik og fakta som 'Kontant' og 'Restaurant bag tremmer' og sætte rammerne om den efterfølgende debat i eksempelvis 'Clement Søndag' eller med høringer i DRs koncerthus", siger hun.

"I dag spiller DR1 en vigtig rolle i danskernes liv. Det skal vi blive ved med. Vi skal fortsat give danskerne dramatik i verdensklasse, store fælles oplevelser og skabe rammer for at vise og diskutere vores forskelligheder", siger Gitte Rabøl.

Skarpere nyhedsudsendelser
"Danskerne får skarpere nyhedsudsendelser, der bliver rygraden på DR1. De får to nye nyhedsoverblik og en helt ny vejrudsendelse. Samtidig betyder de flere ressourcer, at vi kan lave grundigere og bedre journalistik, som understøttes af levende grafik og dygtige tilrettelæggere," siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, der fortsætter:

"Vi tager forskud på glæderne allerede den 22. marts, hvor vi sender et nyt magasin "Bag Borgen" med Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen, som vil gå bag om de politiske initiativer og analysere indholdet i dem. Derudover kan danskerne i løbet af efteråret se frem til en bedre udlandsdækning med større tilstedeværelse i verden, grundigere journalistisk dækning af samfundsøkonomi, privatforbrug og sundhed og større fokus på det moderne liv i vores nyhedsudsendelser," siger han.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002