Kontakt os






 

Så er der jazz - fra Montmartre
Onsdag 18. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen torsdag indvier Jazzhus Montmartre en ny tv-kanal, der vil transmittere udvalgte jazz-koncerter i HD-kvalitet fra det historiske jazzhus i Store Regnegade i hjertet af København til jazz-fans over hele verden.


Efter forsøg med live-streaming for at se om isen kunne bære, er der nu gravet optiske fiber-kabler ind til Montmartre, monteret fire robotstyrede HD-kameraet og indrettet tv-afviklings-faciliteter i et lille producerrum oven på den gamle klub, skriver spillestedet på sin hjemmeside.

Premieren i morgen torsdag på den nye tv-kanal, der vil streame tv-programmerne på nettet, bliver med den franske jazz-violinist Didier Lockwood og den amerikanske stjerne-pianist Christian Sands.

Frem til nytår er det gratis at kigge med, hvis man tegner et 'all-you-can-eat'-abonnement for 2014.

"Målet er virtuelt at udvide antallet af tilskuere i vores lille intime kulturinstitution så også jazz-elskere fra Chicago, Silkeborg, Esbjerg og Tokyo kan kigge med og opleve de kunstnere af verdensklasse som hidtil har været forbeholdt de bare 85 gæster, vi fysisk har plads til," siger Rune Bech, der er leder af Montmartre og selv er tidligere chef på TV 2.

Formålet er at styrke Montmartres økonomi ved at sælge virtuelle billetter over nettet.

Jazzklubben drives som en selvejende non-profit-institution og er derfor stærkt afhængig af andre indtægter end de 85 billetter, der kan sælges.

Et årsabonnement kommer til at koste 699 kr., mens en enkelt koncert kan købes for 69 kroner, enten live eller tidsforskudt on-demand. Men i de godt tre måneder frem til nytår er det gratis, hvis man tegner et abonnement for 2014, oplyser Rune Bech.

"Vi lægger vægt på, at produktionskvaliteten bliver helt i top, fordi folk skal kunne forvente det ypperste. Vi har professionelle tv-folk til at montere og indkøre udstyret for at sikre, at vores seere får en oplevelse af bedste kvalitet. Alle kameraer er af den ypperste kvalitet med særlig lysfølsomhed for at fange detaljer i selv hyggebelysning, ligesom vi lægger vægt på at udstyret er totalt lyssvagt, så det ikke forstyrrer hverken kunstnere eller publikum. Lyder transmitteres i stereo direkte fra mixerpulten i koncertrummet med en af Danmarks bedste lysteknikere Mik Neumann bag knapperne," fortæller Rune Bech.

Ud over live-streaming af koncerterne direkte, vil jazz-elskere også kunne tilgå et bibliotek af tidligere koncerter, som kan ses tidsforskudt.

Den nye jazz-tv-kanal kan besøges på www.jazzhusmontmartre.dk fra torsdag den 19. september 2013 kl. 19.30.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002