Kontakt os






 

Polakker og newzealændere skal se DR
Fredag 14. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både polakker og newzealændere har nu udsigt til at få en lang række af DRs programmer på deres tv-skærme.
DR Internationalt Salg har netop indgået kontrakter med tv-stationer i Polen og New Zealand, og det betyder, at Polen og polakker over hele verden snart får 30 timers DR-fjernsyn i kabelnettet, mens New Zealands public service-kanal, TVNZ, og en dokumentarkanal i øriget tilsammen har støvsuget DRs programhylder for 16 timers programmer.

Polen køber blandt andet dramaserier som ’Mille’, ’Max’, ’Album’ og flere forskellige dokumentarer, mens newzealænderne blandt andet skal se et Karen Blixen-portræt samt dokumentarerne ’Den bitre smag af te’, ’Den mørke side af chokolade’ og ’SOS - Fanget af pirater’. Men også DRs serie om urbanisering verden over - ’Cities on Speed’ - skal nu vises i stillehavsstaten.

Samtidig med købet af næsten 16 timers DR-fjernsyn, har newzealænderne også bebudet, at de vil kigge på alle DRs børneudsendelser og se, om ikke også der her er noget, de kan bruge.

"Det er allerhøjst en eller to gange om året, at vi sælger så store programpakker, som vi nu har solgt til Polen. Og New Zealand-salget er også pænt stort," siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø, der uddyber:

"Men stort set over hele verden kommer der lige nu flere kabel-, satellit- og betalingskanaler og digitale kanaler, ligesom der er kommet det i Danmark. Derfor er der også et stort behov for at købe egnede programmer, og det er med til at gøre det muligt for os at sælge programmer i større pakker på én gang end tidligere," siger hun.

Også Frankrig og Canada har netop købt ind hos DR. Men her er det enkeltstående programmer, der er gået over disken. Franskmændene skal nu gense Steffen Kretz’ serie ’De skrev historie’, mens det fransktalende Canada har udsigt til at se DR-programmerne ’Albinomord i Afrika’ og ’Den mørke side af chokolade’.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002