Kontakt os


 

Ny sitcom på TV 2 Zulu: 'Kristian'
Torsdag 12. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 Zulu byder fra på mandag seerne på en ny og udfordrende sitcom af og med den nye stjerne på den danske comedy-himmel, Christian Fuhlendorff. Serien hedder 'Kristian' og har været undervejs i to år. I den periode har det været både Christian Fuhlendorff og TV 2 Zulus programchef Maiken Wexøs store drøm - og værste mareridt - med mange store udfordringer undervejs.
'Kristian' gik allerede i optagelse første gang i januar 2009. Stilen passede dog slet ikke til TV 2 Zulu, så her i efteråret gik optagelserne i gang igen – og denne gang ramte man hovedet på sømmet, hedder det i en pressemeddelelse fra TV 2.

Serien er skrevet af de to komikere Christian Fuhlendorff og vinderen af 'Årets Talent 2009' i 'Zulu Comedy Galla', Jesper Juhl, der også spiller en af hovedrollerne i serien. De to komikere har ikke tidligere erfaring med at skrive manuskripter til sitcoms, men har nu udviklet sig både som komikere, skuespillere og manuskriptforfattere.

"Det er sjovt at tænke på, at hele ideen til tv-serien stammer fra et lille skod-manus, som jeg skrev på to dage. Jeg tænker over det hver dag under optagelserne, når jeg ser folk løbe rundt med ledninger, lys eller en økse i hovedet, at det er noget, jeg har sat i verden. Det er sgu meget godt gået af en dreng, der i tre år af sit liv, blev hentet af en handicapbus hver morgen, for at blive kørt i skole," siger Christian Fuhlendorff med et glimt i øjet.

'Kristian' handler om livet for en moderne single-fyr, der ikke har fået sex i 200 dage og som generelt ikke har styr på ret meget – specielt ikke det dér med piger. Han ønsker sig brændende at blive filminstruktør og instruere Danmarks første superhelte-film, men heller ikke på det område går det specielt godt for vores hovedperson.

"Jeg er sgu glad for det, vi har fået lavet, og jeg griner selv af det. Der er selvfølgelig altid nogle ting, der ikke er blevet helt, som man ville, men vi har taget masser af chancer og fået prøvet en masse ting af, så nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan den bliver modtaget af seerne," siger Christian Fuhlendorff.

Hos TV 2 Zulu har man aldrig været i tvivl om, at den skæve komiker vil kunne brænde igennem skærmen, og med serien 'Kristian', der er produceret med midler fra Public Service-puljen, byder TV 2 Zulu også på mange genrebrud og prøver grænser af for, hvad der kan lade sig gøre i en sitcom.

"Serien 'Kristian' er blevet et elskeligt mareridt, for det har været en meget lang og besværlig proces, men nu sidder vi med noget, som jeg synes har stort potentiale. 'Kristian' kunne godt gå hen og blive banebrydende for den danske sitcom-genre. Det er en serie, hvor grænserne for hvad man kan tillade sig at gøre, sige og tænke bliver udfordret, og hvor folks hoveder kan sprænges, og busser kan flyve," siger Maiken Wexø, programchef for TV 2 Zulu.

"Vores begrundelse for at støtte 'Kristian' er ud fra en vurdering om, at det er originalt, nyskabende og kvalitets-tv til en ung målgruppe, siger producent Bo Mortensen fra Det Danske Filminstitut, som uddeler midlerne fra Public Service-puljen.

'Kristian' har premiere på TV 2 Zulu mandag 16. november kl. 22.20.


Foto: TV2 Zulu


Annonce:

Nu kan du prøve den eksklusive ansigtscreme Caviar Exclusive Skin gratis*! Klik her!
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002