Kontakt os






 

DR 3 sætter fokus på teenagere
Fredag 20. maj 2016
Af Karsten Jensen
 
Hormoner, forfængelighed, sex, krop, søvn, selvoptagethed, grænseløshed, fest, idoldyrkelse, bedste venner for evigt og kærester. Fra den 25. maj dykker DR3 dybt ned i teenagelivet.
Faktum er, at teenageren føler sig misforstået af alle voksne. Voksne forstår ikke, hvorfor det kan være helt umuligt at stå op om morgenen, hvorfor det kan tage tre timer at gå i bad, hvordan man kan være ægte forelsket i en popmusiker, og hvorfor verden faktisk går under, når bedsteveninden taler med en anden, eller man ikke må tage med til lige præcis den fest, som alle de andre skal med til.

Men nu kommer DR3 alle Danmarks teenagere til undsætning med tre helt nye programserier, der hver på deres måde sætter teenagelivet under lup. Teenagere kan nok være irriterende, men de er det af en grund. Så hvis man vil være klogere på det mærkværdige teenagedyr, så kan man se med, når DR3 'knuselsker' teenagerne.


Teenagehjerne og teenagedyr

I ’Totalt teenagehjerne’ flytter kameraet helt bogstaveligt ind hos fire teenagefamilier, så seerne på tæt hold kan opleve, hvordan det er at være teenager. Forældrene er irriterende, små og store søskende er uudholdelige. I det hele taget lader det til, at verden ser helt anderledes ud for teenageren end for alle andre. I takt med at seerne følger livet i de fire familier, ser serien samtidig på de videnskabelige forklaringer på, hvorfor teenagere gør som de gør. Det store spørgsmål er om videnskaben faktisk kan retfærdiggøre den til tider noget irrationelle opførelse.

Men én ting er at komme tæt på. Nogle gange kan det betale sig blot at observere, hvis man vil blive klogere på et fremmed dyr – og på mange måder er det netop det teenageren er, et fremmed dyr. ’Teenagedyret’ føler sig ofte misforstået og udenfor. Det vil selv bestemme og hører sjældent efter, hvad de voksne dyr siger. I det klassiske naturprograms observerende og forklarende stil, ses igennem fire programmer med, når teenageren presser bumser, deres stemmer går i overgang og underlivet undersøges. Vi observerer, når de falder i søvn i skolen og er vågne om natten. Serien er med, når de øver sig på den parringsdans, der senere gennem livet skal skaffe dem en partner.


Idoldyrkelse – Page Four

En af de ting, der er særligt fremtrædende hos teenagere er idoldyrkelsen. Derfor har DR3 også dedikeret en hel programserie til netop dette emne. I ’Teenagesuperfan’ medvirker fire piger, der alle er superfans af drengegruppen Page Four. Selvom bandet er nyt, og medlemmerne alle sammen selv er teenagere, kan de allerede spejle sig i grædende pigeansigter ved deres koncerter og læse fanbreve, der beskriver, hvordan de har reddet piger fra deres svære teenageliv.

I serien følges pigerne og man kan høre om deres grund til at bruge så meget tid og energi på et band, og serien følger drengene fra bandet, der oplever idoldyrkelsen fra den anden side af scenekanten. Og så viser serien også når pigerne får lov til at møde deres idoler fra bandet.


Man kan opleve alle teenagelivets genvordigheder på DR3 fra den 25. maj

’Teenagedyret’ den 25. maj klokken 21.00 og de efterfølgende tre onsdage
’Teenagesuperfan’ den 25. maj klokken 21.30 og de efterfølgende tre onsdage
’Totalt teenagehjerne’ den 26. maj klokken 21.00 og de efterfølgende tre torsdage



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002