Kontakt os






 

Højrefløjen vil lukke DR3
Torsdag 2. januar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR3 lever ikke op til de borgerlige politikeres forventninger. Langtfra. Derfor kræver en række partier på højrefløjen nu, at kanalen lukkes - eller at DR3's programflade laves markant om.
DR3 hænger i en tynd tråd, hvis det står til Venstre. Partiets kulturordfører Michael Aastrup Jensen siger i dag til politiken.dk forud for de kommende medieforhandlinger, at Venstre "absolut ikke er tilfredse med den måde, DR3 kører på. Den skal væk eller revurderes fuldstændig."

Han mener, at DR3 er en "nøjagtig kopi" af kommercielle kanaler som Kanal 5 eller TV3+. Og det er forkert, siger han, og tilføjer at DR i det hele taget har for mange tv-kanaler.

Tidligere har også Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus langet ud efter DR i almindelighed og DR3 i særdeleshed. Morten Marinus mener, at DR's sendeflade er oversvømmet af for mange mad- og livsstilsprogrammer. Og så synes han, at DR skal lukke 'X Factor', og fokusere mere på Melodi Grand Prix og på programmer om den danske kultur og den kristne kulturarv.

Liberal Alliances medieordfører Mette Bock lægger også op til markante ændringer for DR3. Hun mener, at programfladen er skudt skævt og "gammeldags", og foreslår, at DR3 fremover kun skal være en kanal på nettet.


Socialdemokraterne afviser kritikken

Når Morten Marinus kræver, at DR skal satse mere på Melodi Grand Prix og på at formidle det kristne budskab, - samt lukke 'X Factor' - så er der tale om en både "forældet" og utidig indblanding i DRs programvalg og "hører hjemme i ikke-demokratiske lande", siger Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen til Politiken.

Han mener, at udenlandske serier på DRs sendeflade er en nødvendighed.

"Hvis de borgerlige ønsker, at DR skal producere mere selv, så skal man give DR flere penge. Det tror jeg ikke, der er nogen, der interesseret i. Når man skal fylde seks kanaler ud, er man nødt til at indkøbe serier", siger Mogens Jensen, og fortsætter:

"Det er meget vigtigt, at DR har et tilbud til de unge. Det er dem, der er sværest at få fat i, fordi konkurrencen om deres tid er så stor. Derfor er man nødt til at have en kanal på de unges præmisser. Det er det, man har forsøgt at gøre med DR3."

Forhandlingerne på Christiansborg om et ny medieforlig, der normalt løber i fire år, ventes at være afsluttet inden sommerferien og træde i kraft i 2015.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002