Kontakt os






 

Alle DR-programmer skal tekstes fra 2012
Onsdag 3. januar 2007
Af Karsten Jensen
 
Med den nye public service-kontrakt, som er indgået mellem kulturministeren og DR har parterne aftalt, at DR fra og med år 2012 er forpligtet til at tekste alle sine udsendelser til fordel for synshæmmede. Brian Mikkelsen er meget glad for den nye kontrakt.
Kulturminister Brian Mikkelsen (KJ) udtaler:
”Jeg er meget tilfreds med den nye kontrakt, som for en række centrale public service-forpligtelser præciserer overfor lyttere, seere og brugere, hvad DR er forpligtet til at levere.

Kontrakten er blevet til på baggrund af en konstruktiv dialog med DR og de mediepolitiske ordførere for partierne bag medieaftalen. Jeg har navnlig lagt vægt på at få fremhævet, at DR har såvel ret som pligt til at levere public service-indhold på alle relevante platforme til hele befolkningen. Samtidig har det været vigtigt at sikre, at DR kun tager nye opgaver op, som ligger inden for public service-forpligtelserne. Det er de nye værditests med til at sikre.

Der har også været bred politisk opbakning til at sikre handicappede bedre betjening. Det gælder både i forhold til betjeningen af døve og hørehæmmede samt blinde og svagtseende. Særligt kan jeg fremhæve, at DR som noget nyt skal gennemføre forsøg med synstolkning. DR skal med udgangspunkt i disse forsøg midtvejs i kontraktperioden fremkomme med forslag til et måltal for synstolkning af DR's udsendelser ved udgangen af kontraktperioden. Herudover skal det samlede antal tekstede timer stige i kontraktperioden, og alle DRs udsendelser skal inden 2012 være tekstede.”

Kulturministeren glæder sig også over, at der fremover bliver mere plads til de mindre sportsgrene på DR:

”Jeg er meget begejstret for denne del af kontrakten med DR. Det er en sejr for mangfoldigheden i idræt. Seerne får bedre mulighed for at stifte bekendtskab med idrætsgrene, vi ellers ikke ser så hyppigt i tv. Det styrker dansk idræt og vil forhåbentlig bidrage til at inspirere endnu flere til at dyrke sport.

Når DR skal foretage en 'mærkbar øgning', så betyder det, at DR i aftaleperioden 2007-2010 skal sende meget mere end i de foregående år – og vel at mærke i radio og tv, ikke bare på nettet. Den øgede dækning skal vedrøre danske idrætsbegivenheder,” forklarer Brian Mikkelsen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002